maçın kritik anları:
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Trendyol 2026 CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası A Grubu’ndaki son maçında Polonya'ya 3-2 mağlup oldu. Karşılaşmada milliler ilk seti üstün tamamlayarak umut verdi; ancak sonraki setlerde hücumda artan hatalar ve artan gerginlik skoru değiştirdi. Dördüncü sette kısa bir geri dönüş yaşansa da beşinci sette beklenen performans yakalanamadı.
Maç boyunca yer yer olumlu görüntüler olsa da süreklilik sağlanamadı; bu da turnuvada ilerlerken telafisi zor sonuçlara yol açabilecek bir kırılganlık olduğunu gösterdi.
santarelli'nin değerlendirmesi:
Başantrenör Daniele Santarelli, maç sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada takımın maça iyi başladığını ve bazı pozitif unsurlar gördüğünü vurguladı. İlk setin çok iyi oynandığını, Almanya maçındaki gibi bir performansın kendisini mutlu ettiğini söyledi. Ancak sonrasında hücumda hata yapıldığını ve Polonya gibi güçlü bir rakibe karşı daha iyi oynanması gerektiğini belirtti.
Santarelli, dördüncü sette geri dönüldüğünü fakat son sette istenen performansın ortaya konamadığını ifade ederek, yoluna daha pozitif bir şekilde devam etmek istediğini dile getirdi. Artık fazla hata yapamayız, sözleri takımın hata toleransının kalmadığını net biçimde özetledi.
bir sonraki muhtemel rakip: azerbaycan:
Tecrübeli çalıştırıcı, son 16 turunda muhtemel rakipleri Azerbaycan hakkında da konuştu. Santarelli, Azerbaycan'ın uzman oyunculara sahip olduğunu, grup aşamasında sahalarında oynadıklarını ve şu an buraya geleceklerini belirtti. Bu yüzden rakibi detaylı şekilde incelemesi gerektiğini söyledi.
Ayrıca kendi takımı üzerinde çalışmanın önemine değindi ve tüm dünya takımlarına karşı oynayabilecek düzeyde kalitenin korunması gerektiğini vurguladı. Santarelli'nin yaklaşımı, önce takım içi denge ve voleybol kalitesini yükseltmeye; ardından rakip analizine yoğunlaşmaya yönelik olacak.
Türkiye için bu organizasyonda mücadeleye devam etmek kritik ve teknik ekip ile oyuncuların reaksiyonu, ilerleyen turlarda belirleyici olacak.
A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, Polonya mağlubiyetinin ardından, "Yolumuza daha pozitif bir şekilde devam etmek isterdim. Sonuç önemli ama daha her şey bitmedi. Artık fazla hata yapamayız" dedi.