Şanlıurfa'da yıl sonu karla mücadele çalışmaları sürüyor
Yılın son günü etkili olan yoğun kar yağışı sonucu kapanan yollar, iş makineleriyle açılarak ulaşıma yeniden kazandırıldı. Kent genelinde yürütülen karla mücadele çalışmaları, belediye ve kamu kuruluşu yetkililerinin koordinasyonuyla devam ediyor.
Çalışmanın kapsamı ve öncelikler
Ekipler, Ana arterler ile birlikte Şanlıurfa-Diyarbakır, Şanlıurfa-Adıyaman, Şanlıurfa-Gaziantep, Şanlıurfa-Mardin karayolları ve kent içindeki Atatürk Caddesi, İpekyolu güzergâhlarında yoğunlaşarak ulaşımı açık tutmaya çalıştı. Ayrıca Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi yolları, dik yokuşlar, kırsal yollar ve otobüs-minibüs güzergahları öncelikli olarak temizlendi; olumsuz bir durumun yaşanmasının önüne geçildi.
Onlarca greyder, kepçe, traktör, kamyon, kamyonet ve yüzlerce personel ile sahada olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi ve Haliliye Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor. Müdahale, özellikle kritik ulaşım hatları ve sağlık kurumlarına erişimin korunmasına odaklanıyor.
YILIN SON GÜNÜNDE ŞANLIURFA’YI ETKİSİ ALTINA ALAN YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE KAPANAN YOLLAR, İŞ MAKİNELERİ İLE AÇILDI. KENT GENELİNDE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR.