Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Şanlıurfa’da yemekten zehirlenen 145 öğrenci hastanelik oldu

Siverek ilçesindeki iki okulda öğle yemeği yiyen öğrenciler, yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yayın Tarihi: 21.12.2023 16:23
Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 16:23

Şanlıurfa’da yemekten zehirlenen 145 öğrenci hastanelik oldu

Şanlıurfa - Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, okulda yedikleri yemeğin ardından rahatsızlanan 145 öğrenci, tedavi altına alındı.

İlçeye 55 kilometre uzaktaki Çıkrık Mahallesi’ndeki Şehit Hamit İris Ortaokulu ile Şehit Orhan İrkarlı İlkokulu’nda öğle yemeği yiyen öğrencilerden bazıları, bir süre sonra mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle okul idaresine başvurdu. Okul yönetimi, durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

ÖĞRENCİLER SİVEREK VE DİYARBAKIR’DAKİ HASTANELERE SEVK EDİLDİ

Bunun üzerine ilk belirlemelere göre 145 öğrenci, ambulans, öğrenci servisleri ve veliler tarafından Siverek ve Diyarbakır’daki hastanelere kaldırıldı. Öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, tedbir amaçlı müşahede altında tutuldukları öğrenildi.

okul

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, AA muhabirine, konuyla ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldığını ve yemeklerden numuneler alındığını aktararak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da konuyla ilgili inceleme başlatıldığını kaydetti. Sultanoğlu, öğrencilerin sağlığına kavuşmaları için gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

Şanlıurfa’da yaşanan bu olay, okullarda verilen yemeklerin kalitesi ve hijyeni konusunu tekrar gündeme getirdi. Veliler, çocuklarının sağlığını tehlikeye atacak böyle bir durumun bir daha yaşanmamasını istedi.