Şanlıurfa’da jandarma operasyonu: 95 gözaltı, 88 tutuklama

Şanlıurfa’da jandarma ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonlarında 95 şüpheli gözaltına alındı, 88 kişi tutuklandı; işlem süreci devam ediyor.

Yayın Tarihi: 15.05.2026 13:38
Güncelleme Tarihi: 15.05.2026 13:42

Şanlıurfa’da jandarma operasyonu: 95 gözaltı, 88 tutuklama

Şanlıurfa’da jandarma operasyonu: 95 gözaltı, 88 tutuklama

İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa’da jandarma ekiplerinin uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlediği operasyonlarda toplam 95 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Yapılan açıklamada, gözaltına alınanlardan 88’inin tutuklandığı ve diğer şüpheliler hakkında işlemlerin sürdüğü belirtildi.

Operasyonun koordinasyonu ve katılımcılar

Açıklamaya göre, operasyonlar Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Viranşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda icra edildi. Operasyonlarda 85 asayiş timi ve 32 komando timi olmak üzere toplam 850 jandarma personeli görev aldı.

Operasyonlarda ayrıca 8 özel eğitimli narkotik arama köpeği de kullanıldı. Bakanlık iletişiminde, uygulamaların uyuşturucu satışının engellenmesine yönelik kapsamlı çalışmaların bir parçası olduğu vurgulandı.

Gözaltılar ve hukuki süreç

Bakanlığın duyurusunda, yakalanan 95 şüpheli arasında yapılan soruşturmalar sonucu 88 kişinin tutuklandığı kaydedildi. Kalan şüphelilerle ilgili adli ve idari işlemlerin devam ettiği bildirildi.

Yetkililer, operasyonların bölgedeki uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik devam eden çabaların parçası olduğunu belirtti.

Şanlıurfa’daki narkotik operasyonlarında 95 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa’daki narkotik operasyonlarında 95 şüpheli gözaltına alındı

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.