Sandıklı'da biçerdöverler hasada hazırlanıyor
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, hububat hasat dönemi yaklaşırken biçerdöverlerin tamir ve bakımları yeni sanayi sitesindeki servislerde yoğunlaştırıldı. Çalışmalar, ekipmanların sezon içinde verimli ve arızasız çalışmasını sağlamayı hedefliyor.
Hazırlık ve bakım çalışmaları
Yaklaşık bir ay önce ilçedeki yeni sanayi sitesinde servislerde bakıma alınan biçerdöverlerde motor, tabla ve diğer mekanik aksamların kontrol ve onarımları gerçekleştiriliyor. Yapılan işlemler; yedek parça değişimi, yağ ve filtre bakımları ile mekanik ayarları kapsıyor.
Hasada çıkış takvimi ve beklenti
Hazırlıkların Mayıs ayı sonunda tamamlanması planlanıyor. Mayıs ayı sonu ile Haziran ayı başlarında bakımları tamamlanan biçerdöverler, Ege ovasında olgunlaşan hububatların hasadına katılmak üzere tarlalara çıkacak.
Bu süreç, hasat döneminde makine kaynaklı gecikmeleri azaltmayı ve üreticilerin zamanında biçim yapmasını sağlamayı amaçlıyor.
AFYONKARAHİSAR’IN SANDIKLI İLÇESİNDE BİÇERDÖVERLERİN HASAT MEVSİMİ ÖNCESİ TAMİR VE BAKIMLARI YAPILMAYA BAŞLANDI.