Sancaktepe'de İETT otobüslerinin karıştığı zincirleme kaza: 3 kişi yaralandı

Sancaktepe Kemal Türkler Mahallesi'nde iki İETT otobüsünün arkadan çarpışmasıyla oluşan zincirleme kazada 3 kişi yaralandı; polis inceleme başlattı.

Yayın Tarihi: 22.01.2026 14:59
Güncelleme Tarihi: 22.01.2026 15:10

Sancaktepe'de İETT otobüslerinin karıştığı zincirleme kaza: 3 kişi yaralandı

Sancaktepe'de İETT otobüslerinin karıştığı zincirleme kaza

Olay Yeri: Kemal Türkler Mahallesi, Atatürk Caddesi – Sancaktepe

Olay ve müdahale

Seyir halindeki bir İETT otobüsü, kırmızı ışıkta bekleyen başka bir İETT otobüsüne arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle öndeki otobüs, önündeki kamyonet ve diğer araçlara çarparak zincirleme kazaya yol açtı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

3 kişi yaralandı. Yaralılara olay yerinde ilk müdahale yapıldı; ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldılar. Polis ekipleri olay yerinde tedbir amaçlı güvenlik önlemleri aldı ve kazayla ilgili inceleme başlattı.

Tanık anlatımı

Cihan Azim olayı şöyle anlattı: "Dükkanın başındaydım. Kırmızı ışıkta bekleyen araçlara arkadan gelen İETT otobüsü çarptı. Otobüs, önündeki başka bir İETT otobüsüne vurdu, o da önündeki kamyonet ve diğer araçlara çarptı. Yaralılardan birinin başında kanama vardı, diğerinin ise vücudunda ciddi bir yarık bulunuyordu. Yaralılar hastaneye kaldırıldı"

Güvenlik değerlendirmesi

Olayın, bir aracın arkadan çarpması şeklinde gerçekleşmesi, trafik güvenliği bakımından takip mesafesi, hız ve dikkat gibi faktörlerin önemini yeniden gündeme getiriyor. Bu tür kazalarda olay yerine intikal eden ekiplerin hızlı müdahalesi ve olay yeri incelemesi hem yaralılara ulaşımı hızlandırır hem delillerin korunmasına katkı sağlar.

Polisin başlattığı adli ve idari inceleme sonucunda kazanın kesin nedenleri belirlenecek.

SANCAKTEPE İLÇESİNDE KIRMIZI IŞIKTA BEKLEYEN ARAÇLARA ARKADAN GELEN İETT OTOBÜSÜNÜN ÇARPMASI...

SANCAKTEPE İLÇESİNDE KIRMIZI IŞIKTA BEKLEYEN ARAÇLARA ARKADAN GELEN İETT OTOBÜSÜNÜN ÇARPMASI SONUCU MEYDANA GELEN ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASINDA 3 KİŞİ YARALANDI.

SANCAKTEPE İLÇESİNDE KIRMIZI IŞIKTA BEKLEYEN ARAÇLARA ARKADAN GELEN İETT OTOBÜSÜNÜN ÇARPMASI...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.