Sancaktepe Belediye Meclisi 2026 Ocak toplantısında 15 Temmuz Stadı kiralama süreci görüşüldü

Sancaktepe Belediye Meclisi'nin Ocak 2026 toplantısında 15 Temmuz Stadı'nın Beşiktaş'a 10 yıllığına kiralanması ve halkın kullanım koşulları açıklandı.

Yayın Tarihi: 08.01.2026 19:24
Güncelleme Tarihi: 08.01.2026 19:24

Sancaktepe Belediye Meclisi 2026 Ocak toplantısında 15 Temmuz Stadı kiralama süreci görüşüldü

Sancaktepe Belediye Meclisi 2026 Ocak Toplantısı: 15 Temmuz Stadı gündemde

Sancaktepe Belediye Meclisi'nin 2026 yılı Ocak ayı toplantıları, Belediye Başkanı Alper Yeğin başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda belediyenin idari, mali ve imar uygulamalarına ilişkin toplam 12 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

15 Temmuz Stadı'nın kiralanması ve meclis sorgulamaları

Toplantının en önemli gündem başlıklarından biri, son günlerde Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne kiralanmasıyla kamuoyunda tartışmalara konu olan 15 Temmuz Stadı oldu. Başkan Alper Yeğin, meclis üyelerinden ve kamuoyundan gelen soruları ayrıntılı şekilde yanıtladı.

Yeğin, 'Kiralanan tesislerin Sancaktepe halkının kullanımına kapatıldığı' yönündeki iddialara ilişkin olarak ihale şartnamesi ve sözleşmenin tüm hukuki ve teknik detaylarının eksiksiz olduğunu vurguladı. Usule aykırı herhangi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek ıslak imzalı şartname ve sözleşmeyi meclis üyelerine okuyarak bilgilendirme yaptı.

Kiralama süreci ve kullanım koşulları

Başkan Yeğin, sözleşmede yer alan maddelere dikkat çekti ve tesislerin halka kapatıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yapılan açıklamaya göre 15 Temmuz Stadı Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne 10 yıllığına kiralanmıştır. Yeğin, kiralama süresi boyunca maç günleri haricinde tesislerin her gün sabah ve akşam saatlerinde vatandaşların ücretsiz kullanımına açık olacağını kamuoyuyla paylaştı.

Yeğin ayrıca ihale sürecinin baştan sona mevzuata uygun şekilde yürütüldüğünü ifade ederek, 'Kiralama ihalesini ilan ettik, şartnameyi yayınladık ve yapılan ihale sonucunda Türk futbolunun marka değeri olan Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne 15 Temmuz Stadı'nı 10 yıllığına kiraladık. Beşiktaş'ı Sancaktepe'ye getirerek Sancaktepeli çocuklarımıza önemli bir fırsat sunduk' diye konuştu.

Belediyenin spor yatırımları ve gelecek planları

Başkan Alper Yeğin, hiçbir Sancaktepeli vatandaşın malının kimseye peşkeş çekilmediğini vurgulayarak, görevde oldukları 22 ay boyunca ilçenin hemen her mahallesine spor parkları ve halı sahalar kazandırıldığını belirtti. Yeğin ayrıca 19 Mayıs Gençlik Parkı'nın yakında hizmete açılacağını ve parkın Türkiye'nin fonksiyonel özellikleriyle en donanımlı tematik parklardan biri olacağını ifade etti. Sancaktepe Belediyesi'nin sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceği vurgulandı.

SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİSİ’NİN 2026 YILI OCAK AYI TOPLANTILARI, SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANI ALPER...

SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİSİ’NİN 2026 YILI OCAK AYI TOPLANTILARI, SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANI ALPER YEĞİN BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. BELEDİYE MECLİS SALONU’NDA YAPILAN TOPLANTIDA, BELEDİYENİN İDARİ, MALİ VE İMAR UYGULAMALARINA İLİŞKİN TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANDI.

SANCAKTEPE BELEDİYE MECLİSİ’NİN 2026 YILI OCAK AYI TOPLANTILARI, SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKANI ALPER...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.