Bakan Kacır, Togg'un Oyun Kuralları Üzerinden Geleceğe Hazırlığını Değerlendirdi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg'un sadece bugünün değil, geleceğin yarışlarına hazırlanan bir marka olduğunu ifade etti. Bakan Kacır, AK Parti Gençlik Kolları'nın "Eser Buluşmaları" programı kapsamında Gemlik'teki Togg Teknoloji Kampüsü'nde gençlerle bir araya geldi.
Togg'un Rolü ve Türkiye Otomotiv Sektörü
Kacır, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin milli otomobil heyecanının bir parçası olmanın gururunu yaşadığını dile getirdi. Togg'un, elektrikli ve akıllı bir otomobil olarak yollarda bulunduğunu belirten Kacır, bu yönüyle teknolojinin en ileri uygulamalarının kullanıcılara sunulduğu bir platform olduğunu vurguladı.
Kacır, Türkiye'deki otomobil sayısının son 20-22 yılda beş katına çıktığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve geldiği dönemde üretilen yıllık otomobil sayısının yaklaşık 300 bin olduğunu hatırlattı. 2024 itibarıyla Türkiye'de 1,5 milyona yakın otomobil üretileceği öngörülüyor. Kacır, bu dönemde Türkiye'nin dev bir otomotiv sanayisi inşa ettiğini ifade etti.
Togg'a Duyulan İlgi ve Başarı Hikayesi
Kacır, Togg’a ilişkin 2018'de başlayan çalışmanın 2019'da kamuoyuna tanıtıldığını ve o dönemde yapılan araştırmalarda Togg araçlarının Türk milleti tarafından yüksek bir beğeniyle sahiplenildiğini vurgulayarak, "Bu başarıda mühendislerin ve teknisyenlerin büyük rolü var," dedi.
Togg’un teslimatlarının Nisan 2023’te başladığını ve 26 ay içerisinde 65 bini aştığını aktaran Kacır, Togg’un Türkiye pazarında lider konumda olduğuna dikkat çekti.
Geleceğin Yarışlarına Hazırlık ve Gençlere Görev
Kacır, Togg'un AR-GE merkezlerinin birçok yenilikçi patent geliştirdiğini belirterek, gençlerin bu projelerde oynayacağı role vurgu yaptı. "Bugünden sonra Türk gençliğine büyük görevler düşecek" ifadesini kullandı.
Programın ardından Kacır, gençlerle birlikte Togg’un üretim alanlarını gezdi ve T10F modelinin deneme sürüşünü gerçekleştirdi. Etkinlikte Bakan Kacır’a, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş ve Togg CEO'su Gürcan Karakaş da eşlik etti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Gençlik Kollarının "Eser Buluşmaları" programı kapsamında Gemlik'te Togg Teknoloji Kampüsü'nde gençlerle bir araya geldi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti Gençlik Kollarının "Eser Buluşmaları" programı kapsamında Gemlik'te Togg Teknoloji Kampüsü'nde gençlerle bir araya geldi.