Bist 100
10.229,87 0%
DOLAR
32,29 -0,18%
EURO
34,8 -0,07%
ALTIN
2.393,21 0,49%

Samsung, yapay zekâ özelliklerine sahip 2024 TV'lerini tanıttı!

Yeni 8K, Neo QLED ve OLED TV'lerini görücüye çıkaran Samsung, bu TV’lerin her birinin yapay zekâ destekli bazı güncellemeler içerdiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 08.01.2024 15:23
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 15:23

Samsung, yapay zekâ özelliklerine sahip 2024 TV'lerini tanıttı!

Samsung, bu yılki CES'teki açılış konuşmasından hemen önce, en yeni amiral gemisi TV serisine ilişkin ayrıntıları açıkladı. Bu kapsamda, yapay zekâ teknolojinin bu TV’lerde her zamankinden daha büyük bir rol oynayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Samsung, düşük çözünürlüklü içeriği alıp daha yüksek çözünürlüklü bir his veren yükseltmeye ek olarak ön plandaki görüntüleri keskinleştiren ve ana içeriğin görünürlüğünü artıran Real Depth Enhancer Pro ve daha büyük ekranlarda piksel gürültüsünü azaltan Supersize Picture Enhancer için yapay zekâdan yararlanıyor.

Ayrıca, "süper boyutlu görüntü" cephesinde Samsung, 98 inçlik devasa ekranını Neo QLED 8K, Neo QLED 4K, QLED 4K ve Crystal UHD TV'ler de dahil olmak üzere her zamankinden daha fazla ekrana getirerek gerçekten daha da büyüyor.

İlk olarak, QN800D ve QN900D adı verilen bu cihazların her ikisi de 65 inç ila 85 inç boyutlarında. Bunlar, Samsung'un en yenilikçi işlemcisi olduğunu iddia ettiği, öncekilerin 2 katı işlem hızına sahip ve şimdiye kadar piyasaya çıkan en ince 8K televizyon olan NQ8 AI Gen3 tarafından desteklenecek.

Standart tanımlı ve yüksek tanımlı içerikler 4K'ya yükseltilecek ve dahili 8K AI Upscaling Pro sayesinde 4K içerikler 8K'ya yükseltilecek ve Samsung'a göre bu, maksimum 4K 240Hz VRR'yi destekleyen ilk TV, yani en hızlı tempolu oyunlar bile akıcı hissedilecek.

samsung

YAPAY ZEKÂ DESTEĞİYLE İZLENİLEN ŞEYE GÖRE OPTİMİZE OLACAK

QN serisi, ayrıca Infinity Air Stand adı verilen, seti havada duruyormuş gibi gösteren ultra ince, ayna benzeri bir stand ile birlikte geliyor. Bunun yanı sıra, her iki versiyon da daha temiz ve düzenli bir görünüm için tüm bağlı cihazlardan ses ve görüntü aktaran tek bir kablo olan Samsung'un One Connect Box'ı ile uyumlu olacak.

Sırada, 43 inç ila 98 inç boyutlarında QN90D ve 55 inç ila 85 boyutlarında QN85D'yi içeren Samsung'un Neo QLED 4K serisi bulunuyor. Burada göze çarpan özelliklerden biri, şirketin Active Voice Amplifier Pro adını verdiği, diyalogları veya önemli ses efektlerini güçlendirebilen ve böylece bunları tam olarak yönetmenin amaçladığı gibi duymanızı sağlayan bir özellik.

Samsung, ‘Yapay Zekâ Özelleştirme Modu’nun ekranı izlediğiniz şeye göre optimize etmeyi amaçladığını ve spordan korkuya ve aksiyona kadar belirli bir tür için tercih ettiğiniz görüntü stilini ayarladığınızda, TV'nin izlediğiniz sahneyi algılamak ve görüntüyü buna göre optimize etmek için yapay zekâ kullanacağını söylüyor.

Her ikisi de 55 inç ila 77 inç boyutlarında olan S90D ve S95D olmak üzere iki yeni OLED set gelecek. Samsung, S95D'nin OLED Glare-Free teknolojisine sahip ilk OLED TV olacağını ve bu sayede her türlü izleme ortamı için ideal olduğunu söylüyor. Ayrıca, 11 milimetreden daha az inceliğiyle mevcut en ince setlerden biri olacak.