Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,2 0,06%
EURO
35,13 0,01%
ALTIN
2.453,74 -0,07%

Samsung ve LG'nin yeni şeffaf TV'leri CES'te tanıtılacak!

CES'te sergilenecek LG OLED T serisi ve Samsung'un şeffaf MicroLED TV'leri etkinliğin en gösterişli teknolojileri olmaya aday görünüyor.

Yayın Tarihi: 08.01.2024 16:17
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 16:17

Samsung ve LG'nin yeni şeffaf TV'leri CES'te tanıtılacak!

9 Ocak’ta başlayan Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) Samsung ve LG'nin yeni şeffaf TV'leri görücüye çıkacak. Bu kapsamda her iki TV ile ilgili bazı bilgiler sızdırıldı.

LG’nin OLED T serisi varsayılan olarak görüntüleri şeffaf bir OLED panel üzerinde gösteriyor ve şirket bununla birlikte şeffaf zemin için özel olarak ayarlanmış bir "Her Zaman Hazır" video içeriği kataloğu paketliyor. LG, OLED T'yi yemek sonrası izleme için bir eğlence merkezinden daha fazlası olarak görüyor. Bunun yerine, standart bir TV'den iki kat daha fazla amaca sahip bir ambiyans makinesi olarak karşımıza çıkacak.

Bir düğmeye basıldığında, TV'nin altından bir siyah tonu çıkıyor ve LG'nin OLED panellerinden beklenen kontrast seviyelerini veriyor. Ayrıca, OLED T'nin görüntü kalitesinin C4'e G4 modelinden daha yakın olduğu duyuruldu.

LG

SAMSUNG'UN MİKRO LED'İNİN YÜKSEK PİKSEL YOĞUNLUĞU OLDUKÇA YÜKSEK

Son olarak, LG'nin OLED T'si tıpkı M serisi TV'leri gibi kablosuz, yani güç dağıtımı için doğrudan takılan bir kablo var. Fakat giriş / çıkışın geri kalanı yakındaki bir verici kutusu tarafından gerçekleştiriliyor. Bu özellik, yukarıdaki diğer tüm gösterişli özelliklerle birlikte, LG'nin henüz açıklamadığı bir fiyat etiketine işaret ediyor. Ancak şirket TV'yi yakın gelecekte satmayı planladığını söyledi.

Öte yandan, Samsung'un Şeffaf MicroLED demosunun tüketici için ulaşılabilir bir üründen ziyade bir gelecek vizyon olduğu ifade ediliyor. Bu, teknolojinin inovasyon faktörünü hiçbir şekilde gözden düşürmüyor. Şirketin ‘İlk Bakış’ deneyimi sırasında Samsung, Şeffaf MicroLED ekranlarını çeşitli form faktörlerinde sunarak modülerlik özelliğinin alıcıların ekranları kendi beğenilerine göre uyarlamalarına nasıl izin verdiğini gösteriyor.

Ayrıca, Samsung'un mikro LED'inin yüksek piksel yoğunluğu herkesi büyüleyecek gibi görünüyor ve OLED yerine LED kullanma kararı, görsellerin çevresel parlaklıktan daha az etkilenmesi anlamına geliyor.

Samsung ve LG’nin tartışmasız her evin en önemli parçası olan şeyi nasıl gördüğümüz ve onunla nasıl etkileşime girdiğimiz konusunda sınırları zorladığı söyleniyor. Bu kapsamda, CES’te sergilenecek her iki TV de tüketiciler tarafından merakla bekleniyor.