Bist 100
10.474,55 1%
DOLAR
32,28 0,02%
EURO
35,1 0,03%
ALTIN
2.464,87 0,45%

Samsung ve LG, Apple için OLED panellerin seri üretimine başladı!

Apple’ın OLED panelleri için seri üretime başlayan Samsung ve LG’nin11 inç ve 13 inç boyutlarında panel üreteceği öğrenildi.

Yayın Tarihi: 24.02.2024 09:51
Güncelleme Tarihi: 24.02.2024 09:51

Samsung ve LG, Apple için OLED panellerin seri üretimine başladı!

Apple, yeni nesil iPad Pro modellerini mart ayında bir noktada tanıtacak. Merakla beklenen iPad Pro yenilemesi birkaç önemli güncelleme getirecek. Kullanıcılar, sadece M3 çipini değil aynı zamanda Apple'ın OLED ekrana sahip ilk tabletleri olan yeni nesil iPad Pro tabletleri de merakla bekliyor.

Edinilen göre bu iPad Pro OLED ekranları her zamankinden daha ince ve daha hafif olacak. Panellerin parlaklığını, görüntü kalitesini ve kullanım ömrünü artıracak yeni iki yığınlı tandem teknolojisine sahip olacak.

Samsung ve LG, Apple için OLED panellerin seri üretimine başladı ve her bir şirket iki boyuttan birine atandı. OLED iPad Pro'nun 11 inç ve 13 inç boyutlarında olacağı bildiriliyor. Ancak her tedarikçi diğer boyut için de harekete geçmek istiyor. Apple’ın, ilk parti satışlardan sonra tedarik görevlerini yeniden atayabileceği konuşuluyor.

LG ve Samsung'un şu anda üretmekte olduğu bu büyük OLED ekranların, çok da uzak olmayan bir gelecekte iPad'den MacBook'a geçebileceği düşünülüyor.

OLED ekranlar için sırada MacBook bulunuyor. Her şey Samsung ve LG'nin Apple için büyük ekranlı OLED panelleri üretmede ne kadar başarılı olacağına bağlı olacak. Ayrıca üretim verimine ve fiyatlara da bağlı olabilecek.

apple

OLED YÜKSELTMESİ UCUZ OLMAYACAK

Fakat OLED yükseltmesi ucuza gelmeyecek. iPhone'un OLED yükseltmesi yüksek bir fiyat artışıyla geldi. Samsung'un iPhone X için ürettiği OLED paneller telefonun en pahalı bileşenleri arasındaydı. Apple yavaş yavaş tüm ürün gamını OLED panellere taşıyarak tedarikçi listesini LG ve BOE'ye kadar genişletti.

Bir sonraki OLED yarışı tabletler ve dizüstü bilgisayarlarla ilgili olacak. Apple'ın OLED'i benimsemesi tüm pazarı peşinden sürükleyebileceği düşünülüyor. Halihazırda OLED ekranlı tablet ve dizüstü bilgisayarlarımız olsa da bunlar sınırlı bir pazar payına sahip.

Koreli yayın organı The Elec, OLED iPad Pro'nun ekranları için Samsung ve LG arasında yaklaşan rekabeti ele alan bir haberde, birleşik tablet ve dizüstü bilgisayar pazarının yalnızca yüzde 2 ila yüzde 3'ünün OLED panellere sahip olduğunu söylüyor.

The Elec, Samsung Display'in iPad Pro için 11 inçlik OLED panellerin ilk partisinin özel üreticisi olacağını öğrendi. LG Display ise daha büyük modele güç verecek 13 inç ekranların tek üreticisi olacak. Apple ilk parti üretimden sonra bazı şeyleri değiştirebilir. Rapora göre her iki tedarikçi de daha fazla sipariş almak için can atıyor.

iPad Pro OLED panellerinin ilk partisi, Apple'ın ürün lansmanından sonra dünya çapındaki büyük pazarlarda satışları karşılamak için ihtiyaç duyduğu ekran sayısını kapsıyor.

Samsung, geçen ayın başlarında 11 inçlik panel üretimine başlarken LG de 13 inçlik üretim sürecine başladı. LG'nin de 11 inçlik OLED paneller üretmesi bekleniyordu. Ancak Samsung'un 13 inç ekran üretimi için bir proje hazırlamaya başladığı bildirildi.

LG'nin iPad Pro OLED panel tedarikinde aslan payını alması bekleniyordu. Ancak artık her şirket tek bir ekran boyutu üzerinde çalıştığı için durum böyle görünmüyor.

Değişikliğin nedenleri birden fazla gibi görünüyor. Örneğin, Apple'ın bu yıl için satış hedefini 10 milyon adetten 8 milyona düşürdüğü bildiriliyor. Ayrıca LG ve Samsung'un üretim kapasitesi sınırlı ve 11 inç ve 13 inç tabletler için birinci nesil OLED panellere baktığımız için verim daha düşük olabileceği konuşuluyor.