Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Samsung, cihazlarındaki birtakım ses özelliğini güncelliyor!

Telefon, tablet ve kulaklıklarındaki bir dizi ses özelliğini yükselteceğini açıklayan Samsung’un güncellemeleri arasında Auracast ve 360 derece ses için genişletilmiş destek de yer alıyor.

Yayın Tarihi: 21.02.2024 11:48
Güncelleme Tarihi: 21.02.2024 11:48

Samsung, cihazlarındaki birtakım ses özelliğini güncelliyor!

Samsung, Galaxy Buds'ın başka bir dilde iletişim kurmayı kolay hale getirecek özelliğinden başlayarak, cihazlarının ses yeteneklerini artırmak amacıyla dizayn edilmiş birtakım güncellemeleri paylaştı. Samsung, Galaxy S24 serisi ile beraber, kullanıcıların gezindikleri yabancı bir ülkede gerçekleştirecekleri telefon görüşmelerinde tercüman olarak kullanabilecekleri Live Translate adlı yeni bir özellik başlattı. Yakında, Galaxy S24 kullanıcıları, telefonlarını güncellenmiş Galaxy Buds’la eşleştirdikleri takdirde cihazlarını yüz yüze iletişim için eş zamanlı bir çeviri aracı şeklinde kullanabilecek.

Kişiler, kulaklıkları vasıtasıyla diğer birini dinledikleri zaman, kelimelerin anadillerine tercüme edildiğini duyacaklar. O esnada diğer kişi de telefon hoparlöründen anadilinde konuşulanları duyabiliyor. Kullanıcı, aynı zamanda konuşma esnasında Galaxy Buds'larına dokunarak konuşma sırasını değiştirebiliyor. Samsung, bunun iki farklı dilde konuşmaya çalışırken telefonu ileri geri hareket ettirme ihtiyacını ortadan kaldırdığını ifade ediyor. Galaxy S24'te Live Translate'i bir telefon görüşmesiyle test edildiği zaman, Samsung'un bilgisayarlı sistemi kelimelerimizi yorumlamadan önce gözle görülür bir gecikme yaşanıyor. Fakat bunun, yabancı ülkeleri gezenler için değerli bir araç olabileceği düşünülüyor.

samsung

AY SONU KULLANIMA SUNULACAK

Samsung, aynı zamanda Auracast desteğini Galaxy S24 serisi de dahil olmak üzere telefon ve masalarına genişlettiğini duyurdu. Auracast, kişilerin telefon ve televizyon gibi cihazlardan sınırsız sayıda yakındaki kulaklık, hoparlör ve kulakiçi kulaklıklara ses yayını gerçekleştirmesine imkân veren bir Bluetooth teknolojisi olduğu biliniyor. Şirket, ilk olarak bu teknolojiyi sadece akıllı TV'leri için kullanıma sunmuştu. Bu Galaxy Buds yükseltmesiyle, kullanıcılar, cihazlarından birden çok kulaklığa ses iletmek konusunda Auracast'i kullanabilecek.

Aynı zamanda, Galaxy Buds2 Pro ve Buds2 sahipleri, kulaklıklarını belirli Samsung Neo QLED, QLED ve OLED TV modelleri ile eşleştirdiklerinde 360 Audio'nun keyfini çıkarabilecek. Böylece, kulaklıklar, sürükleyici bir izleme ya da dinleme tecrübesi konusunda baş hareketlerini izleyebilecek. Diğer taraftan, Galaxy Buds2 Pro sahipleri, bir telefon görüşmesi gerçekleştirmeleri gerektiği zaman Samsung’un tabletleri, Galaxy Books ve TV'leri ile telefonları arasında bağlantılarını otomatik bir şekilde değiştirme konusunda Samsung'un Otomatik Geçiş özelliğini kullanabilecek. Bu özellikler, şubat ayı sonu itibarıyla Galaxy Buds2 Pro, Buds2 ve Buds FE sahiplerine sunulacak.