Samsun'da Türk Dünyası Çocuk Festivali Coşkuyla Başladı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Türk dünyası çocuklarını bir araya getiren "Türk Dünyası Çocuk Festivali" Samsun'da renkli görüntülerle başladı. Festival, 9 farklı ülkeden 124 misafirin katılımıyla gerçekleşiyor.
Samsun Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik, Samsun Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Festival, yarın ve 23 Nisan'da devam edecek.
Geleneksel kıyafetleriyle katılan çocuklar ve grup temsilcileri, ellerinde Türk ve kendi ülkelerinin bayraklarıyla Samsun'un merkezinde toplandı. Çiftlik Caddesi'nden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Onur Anıtı'na kadar süren yürüyüşte, geleneksel dans gösterileri büyük ilgiyle izlendi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal'ın Açıklamaları
Açılış töreninde konuşan MHP Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili İlyas Topsakal, Türk dünyası çocuk şölenlerinin 1992 yılında İstanbul'da başladığını belirtti. Topsakal, "Cumhuriyetin başlangıç yeri Samsun’da, Türk dünyasının buluşma noktası olmasından duyduğumuz gururu paylaşıyoruz." diye ifade etti.
Topsakal, Türklerin dünyanın dört bir yanını yurt edindiğini vurgulayarak, "Çocuklarla kurmadığınız hiçbir dünyanın önemi yok. Bu çocukların geleceği, birbirleriyle tanışması ve dostluklar kurması önemli. Türk dünyası demek, devlet demektir. Devlet aileden başlar." dedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın Vurguları
Etkinlikte bir konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun'un Türk dünyasının buluşma noktası olduğunu dile getirdi. Doğan, "Samsun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu'daki kurtuluş mücadelesini başlattığı meşale şehirdir. Bu festival, şehrimizin geleceğiyle gurur duymasına katkı sağlayacak bir adım." şeklinde konuştu.
Etkinlik, ülkelerin sunduğu dans gösterileri ve ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Festival, Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur gibi çok sayıda davetli ve vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk dünyası çocuklarını Samsun'da buluşturan "Türk Dünyası Çocuk Festivali", 9 ülkeden 124 misafirin katılımıyla başladı. Festivale geleneksel kıyafetleri ile katılan çocuklar ve grup temsilcileri, ellerinde Türk ve ülkelerinin bayraklarıyla DSİ Yerleşkesi önünde toplandı. Çiftlik Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'ndaki Onur Anıtı'na kadar süren yürüyüşte, zaman zaman dans gösterileri de sunuldu.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk dünyası çocuklarını Samsun'da buluşturan "Türk Dünyası Çocuk Festivali", 9 ülkeden 124 misafirin katılımıyla başladı. Festivale geleneksel kıyafetleri ile katılan çocuklar ve grup temsilcileri, ellerinde Türk ve ülkelerinin bayraklarıyla DSİ Yerleşkesi önünde toplandı. Çiftlik Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'ndaki Onur Anıtı'na kadar süren yürüyüşte, zaman zaman dans gösterileri de sunuldu.