DOLAR
38,05 0,19%
EURO
43,41 -0,07%
ALTIN
4.101,89 -0,64%
BITCOIN
3.227.793,65 0,28%

Samsun'da Sağlık Turizmi Paneli Gerçekleştirildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde sağlık turizmi ile ilgili bir panel düzenlendi, önemli sunumlar yapıldı ve sağlık turizminin geleceği değerlendirildi.

Yayın Tarihi: 08.04.2025 19:40
Güncelleme Tarihi: 08.04.2025 19:46

Samsun'da Sağlık Turizmi Paneli Gerçekleştirildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından düzenlenen "Küreselleşen Dünyada Geleceğin Doktorları İçin Bir Vizyon" konulu sağlık turizmi paneli, OMÜ UZEM Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Panelde yer alan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Türkiye'ye yıl içerisinde beklenen sağlık turisti sayısı ile ilgili çarpıcı veriler paylaştı. 2023 yılı için 1,5 milyon, 2024 yılı için ise 2 milyon sağlık turistinin Türkiye'ye geleceğini belirtti. Ayrıca, Samsun'a gelen sağlık turistlerinin sayısını 30 bin olarak tahmin ederken, OMÜ'nün bu sayıdan 5 bin sağlık turistine ev sahipliği yapacağını ifade etti.

Kurnaz, Türkiye'nin dünya sağlık turizmi pazarından yüzde 3 pay aldığını vurgulayarak, "Ülkemize sağlık turisti geldiği zaman bu minimum 1500-2000 dolardan başlayıp, süreçle birlikte 10 bin dolara kadar çıkabiliyor." dedi.

Paneldeki bir diğer önemli konuşmacı olan Prof. Dr. Hayati Akbaş ise Samsun'daki sağlık turizmi faaliyetlerine ilişkin sunum yaptı. Konuşmasında sağlık turizminde kalitenin artırılmasının gerekliliğine değinerek, sağlık uygulamalarının ekonomik avantajlarından da söz etti.

OMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut moderatörlüğünü yaptığı panelde Türkiye'nin sağlık sektöründeki gelişimini değerlendirdi. Sağlık turizminde akreditasyonun öneminin yanı sıra sosyal medyanın sağlık turistlerine ulaşmada ne denli kritik bir rol oynadığını dile getirdi.

Panelde, Samsun Sağlık Turizmi Derneği (SASTUD) Başkanı Prof. Dr. Fatih Özkan, sağlık turizminde tanıtım ve transferin önemine dikkat çekti. Özkan, "Sağlık turizminde sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmak büyük önem taşıyor." diye konuştu.

Panel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Demirtaş, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla dikkat çekti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) "küreselleşen dünyada geleceğin doktorları için bir vizyon"...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) "küreselleşen dünyada geleceğin doktorları için bir vizyon" konulu sağlık turizmi paneli düzenlendi. OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, panelde sunum gerçekleştirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) "küreselleşen dünyada geleceğin doktorları için bir vizyon"...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) "küreselleşen dünyada geleceğin doktorları için bir vizyon" konulu sağlık turizmi paneli düzenlendi. OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, panelde sunum gerçekleştirdi.