Samsun'da Gülden Coni Davası: 'Caydırıcı Ceza' Çağrısı

Samsun'da düzenlenen basın açıklamasında, Edirne'de 5 Nisan 2025'te öldürülen Gülden Coni davasında sanık ve aile üyelerinin tutuksuz yargılanmasına tepki gösterildi.

Yayın Tarihi: 10.05.2026 22:14
Güncelleme Tarihi: 10.05.2026 22:47

Samsun'da Gülden Coni Davası: 'Caydırıcı Ceza' Çağrısı

Samsun'da Gülden Coni davasında 'caydırıcı ceza' çağrısı

Edirne'de 5 Nisan 2025'te 15 yaşındaki Gülden Coni'nin yaşıtı E.A. tarafından 30 bıçak darbesiyle öldürülmesine ilişkin dava Samsun'da düzenlenen bir basın açıklamasıyla gündeme taşındı. Açıklamada, sanığın ve bazı aile üyelerinin tutuksuz yargılanması ve verilen cezanın niteliği eleştirildi.

Basın açıklamasında talepler

"Adalet isteyen gençler" adına konuşan Ecrin Taştekin, sanığın cezaevinde olduğunu ancak verilen 19 yıllık cezanın yatarının yalnızca 5 yıl olduğunu söyledi. Taştekin ayrıca, katilin ailesi üyelerinin bir yıldır dışarıda olduğunu belirterek, "Katil Samsun'da cezaevinde misafir edilirken, suç ortakları dışarıda nefes almaya devam etmektedir. Bu, toplumun adalet duygusuna indirilmiş en büyük darbedir" ifadelerini kullandı.

Taştekin, 17 Haziran'daki mahkeme tarihine işaret ederek, tüm aile üyelerinin "suçluyu kayırma" değil, "cinayete iştirak" gerekçesiyle yargılanmasını ve tutuklanmasını talep etti. Açıklamada, "15 yaşındaki bir çocuğun yaşam hakkını gasp etmenin karşılığı 5 yıl olamaz" ve "Katillerin ve onlara siper olanların dışarıda gezdiği bir düzende hiçbir çocuk güvende değildir" vurguları öne çıktı.

Ailenin sesi

Gülden Coni'nin ablası Nurhan Alüzrek'in gönderdiği ses kaydı toplantıda dinletildi. Alüzrek, "O gün sadece kardeşimi öldürmediler. Bizim evimizi susturdular. Annemin gülüşünü öldürdüler. Babamın içini yaktılar. Benim içimde bir ömür kapanmayacak bir yara bıraktılar" diye konuştu.

Alüzrek, mesajında ayrıca sürecin "planlı olduğu söylenen bir cinayetten" "sıradanlaştırılmasına" dikkat çekti ve "Biz Yargıtay'dan haber bekliyoruz. Biz adalet bekliyoruz. Biz vicdan bekliyoruz" dedi. Alüzrek, katilin cezaevinde olmasına karşın ailesinin ziyaret edebildiğini, kendilerinin ise sadece bir mezar taşı gördüklerini ifade etti.

Etkinliğe katılım ve sonrasında

Basın açıklamasının ardından gökyüzüne balonlar bırakıldı. Etkinliğe CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilsu İrem Koçyiğit Bahadır ve CHP İlkadım İlçe Başkanı Umut Alkaç da katılarak destek verdi.

EDİRNE’DE GEÇEN YIL 15 YAŞINDAKİ GÜLDEN CONİ’NİN 30 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ CİNAYETE İLİŞKİN...

EDİRNE’DE GEÇEN YIL 15 YAŞINDAKİ GÜLDEN CONİ’NİN 30 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ CİNAYETE İLİŞKİN SAMSUN’DA DÜZENLENEN BASIN AÇIKLAMASINDA SANIK VE AİLE ÜYELERİ İÇİN ‘CAYDIRICI CEZA’ ÇAĞRISI YAPILDI.

EDİRNE’DE GEÇEN YIL 15 YAŞINDAKİ GÜLDEN CONİ’NİN 30 BIÇAK DARBESİYLE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ CİNAYETE İLİŞKİN...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.