Samsun’da Atakum Atık Su Kolektör Hattı TM2 Terfi Merkezi’ne bağlanıyor
SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan tarafından açıklanan bilgilere göre, SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Atakum Atık Su Kolektör Hattı Projesi son aşamaya ulaştı. Toplam 4.550 metre uzunluğundaki hattın imalatı tamamlanmış olup, hattın TM2 Atık Su Terfi Merkezine bağlantısı gerçekleştiriliyor.
Projenin kapsamı ve teknik özellikleri
Atakum sahilinde yürütülen çalışmada, Karadeniz Bölgesi’nde bu ölçekte inşa edilen tek hat olma özelliğini taşıyan 1.600 milimetre çapında polietilen boru kullanıldı. Projenin son etabında hattın TM2 Terfi Merkezine bağlantısı yapılarak sistemin tamamen devreye alınması hedefleniyor. Bu düzenleme ile atık suların güvenli şekilde, çevreye zarar vermeden iletilmesi sağlanacak.
Beklenen etkiler ve maliyet
Başkan Halit Doğan, altyapı yatırımlarının şehirlerin uzun vadeli sağlığı ve sürdürülebilir büyümesi için belirleyici olduğunu vurguladı: "Altyapı, şehircilikte en büyük yatırımdır". Doğan, hattın TM2 bağlantısının tamamlanmasıyla Samsun’un yıllarca ihtiyaçlarını karşılayacak bir sistem devreye alacağını belirtti. Projenin finansal büyüklüğü olarak yaklaşık 250 milyon TL tutarındaki yatırım ifade edildi ve çalışmalara sahada ekiplerin özveriyle devam ettiği kaydedildi.
SASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışma, kentin atık su altyapısına kalıcı ve çevre dostu bir çözüm sunmayı amaçlıyor; proje, hem halk sağlığını korumaya hem de sürdürülebilir şehircilik anlayışını güçlendirmeye yönelik olarak tanımlanıyor.
SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (SBB) BAŞKANI HALİT DOĞAN, TOPLAM 4 BİN 550 METRE UZUNLUĞA SAHİP ATIK SU KOLEKTÖR HATTINDA SONA GELİNDİĞİNİ SÖYLEDİ.