DOLAR
42,94 -0,03%
EURO
50,6 -0,07%
ALTIN
6.050,02 -1,26%
BITCOIN
3.784.061,56 -1,19%

Samsun'da 3 bin 800 kırsal öğrenci Bilim Samsun ve Keşif Kampüsü ile tanıştı

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Bilim Samsun ve Keşif Kampüsü, 40 kırsal mahalle okulundaki 3 bin 800 öğrenciyi robotik, planetaryum ve atölyelerle bilimle buluşturdu.

Yayın Tarihi: 30.12.2025 12:06
Güncelleme Tarihi: 30.12.2025 12:06

Samsun'da 3 bin 800 kırsal öğrenci Bilim Samsun ve Keşif Kampüsü ile tanıştı

Samsun'da 3 bin 800 kırsal öğrenci Bilim Samsun ve Keşif Kampüsü ile tanıştı

Samsun Büyükşehir Belediyesi, köy okullarındaki çocuklara bilimsel deneyim ve öğrenme fırsatları sağladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Bilim Samsun ve Keşif Kampüsü, eğitim merkezlerine ulaşamayan öğrencileri de kapsayan bir çalışma ile 40 kırsal mahalle okulundaki 3 bin 800 köy öğrenciyi bilimin renkli dünyasıyla tanıştırdı. Proje, çocuk ve gençleri bilimle buluşturma hedefi doğrultusunda ilçelerde sürdürülen ulaşılabilirlik odaklı hizmetlerin bir parçası olarak gerçekleşti.

Her hafta cuma farklı bir köy okulunu ziyaret eden Bilim Samsun ve Keşif Kampüsü ekipleri, öğrencilere unutulmaz deneyimler yaşatıyor. Etkinlikler, öğrencilerin kampüs imkanlarına fiziksel olarak erişemediği yerlerde uygulanarak eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlıyor.

Gerçekleştirilen program içeriğinde robotik kodlama uygulamaları, planetaryum gösterimleri, deneysel öğrenme çalışmaları ve bilim atölyeleri gibi zengin etkinlikler bulunuyor. Bu yaklaşım, bilimin sadece teorik anlatımla kalmayıp yaparak ve yaşayarak öğrenilmesini amaçlıyor.

Katılımcı öğrenciler hem eğlenme hem de öğrenme fırsatını bir arada bulurken, uygulamalı etkinliklerin çocukların eleştirel düşünme, problem çözme ve merak duygusunu geliştirmeye yönelik katkı sağladığı vurgulanıyor. Proje, kırsal alanlardaki eğitim hizmetlerine erişimi artırarak çocukların çok yönlü gelişimine destek oluyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLİM SAMSUN VE KEŞİF KAMPÜSÜ, 40 KIRSAL MAHALLE OKULUNDAKİ 3 BİN 800 KÖY...

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLİM SAMSUN VE KEŞİF KAMPÜSÜ, 40 KIRSAL MAHALLE OKULUNDAKİ 3 BİN 800 KÖY ÖĞRENCİYİ BİLİMİN RENKLİ DÜNYASIYLA TANIŞTIRDI.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİLİM SAMSUN VE KEŞİF KAMPÜSÜ, 40 KIRSAL MAHALLE OKULUNDAKİ 3 BİN 800 KÖY...

Yazar
EDİTÖR

Yusuf Arslan

Ben Yusuf Arslan, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'nin Teknoloji editörüyüm. Tam bir 'geek' olduğumu söyleyebilirim. Yeni çıkan cihazlar, oyunlar, uygulamalar... Hepsini ilk ben denerim. Akıcı ve eğlenceli bir dille teknoloji incelemeleri yazarım.