Samsun’da 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü programı düzenlendi
Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen program, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla çocukların haklarını öğrenmelerini ve katılımcı olmalarını amaçladı. Açılışta uçak kazasında kaybedilen şehitler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler anılarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Drama ile aktif öğrenme ve 'Çocuk Dostu Kent' çalışması
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Araştırma Görevlisi Merve İbrahimoğlu tarafından yürütülen eğitimde, çocuk hakları ve sorumlulukları drama yöntemiyle anlatıldı; bu yaklaşım çocukların etkin katılımını sağlayarak bilgilerin içselleştirilmesine katkı sundu. Eğitimde ayrıca "Çocuk Dostu Kent" kavramı ele alındı ve katılımcılardan, çocukların kent yaşamına ilişkin görüşlerini paylaşmaları için hazırlanan çocuk dostu kent defterine öneriler yazmaları istendi.
Katılımcılar, etkinlikler ve sanatla buluşma
Programa Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ferhan Sarıcaoğlu ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Hazal Cenik Delen katıldı. Çocuklar öğrendikleri hak ve sorumlulukları paylaşırken, meslek elemanlarının çocuklara ilham olması amacıyla düzenlenen gitar dinletisi programa katılan öğrenci ve çocuklara dinlendirici bir atmosfer sundu.
Yaratıcılık ve çevre teması: 'Yeşil Dünya, Yeşil Gelecek'
Etkinlik kapsamında "Yeşil Dünya, Yeşil Gelecek" temasıyla hazırlanan çantalarda çocuklar kendi dünyalarını boyayarak hayallerini ifade etme ve sosyalleşme fırsatı buldu. Bu atölye, çevre bilinci ile bireysel yaratıcılığı bir araya getirerek çocukların katılımını güçlendirdi.
Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününün toplumsal farkındalık açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirterek tüm çocukların gününü kutladı. Program, eğitimsel içeriklerle sanat ve oyun unsurlarını birleştirerek çocukların haklar konusunda bilinçlenmesine katkı sağladı.
SAMSUN’DA DÜZENLENEN 20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ PROGRAMINDA ÇOCUKLAR, DRAMA ETKİNLİKLERİ VE "ÇOCUK DOSTU KENT" ÇALIŞMALARIYLA HAKLARINI EĞLENEREK ÖĞRENİRKEN, RENKLİ ETKİNLİKLER VE GİTAR DİNLETİSİYLE KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRDİ.