Samsun Alaçam'da 1650 rakımlı Dürtmen Dağı'nda oluşan 'sis denizi' dronla kaydedildi
Samsun'un Alaçam ilçesinde, 1650 rakımlı Dürtmen Dağı'nda sabah saatlerinde oluşan yoğun sis, dronla görüntülendi. Bölge, doğal yapısı ve manzarasıyla öne çıkarken ortaya çıkan sis tabakası adeta bir "sis denizi" görüntüsü oluşturdu.
Görüntüleme ve erişim
Dürtmen Dağı, Alaçam ilçe merkezine 33 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Dağın zirvesine araçla belirli bir mesafeye kadar gidildikten sonra yürüyerek çıkılabiliyor; sabah saatlerinde oluşan sis, özellikle fotoğraf ve doğa görüntülemeleri için ilgi çekici kareler sundu. Oluşan sis yoğunluğu, dronla kaydedilen görüntülerde açık biçimde görüldü ve bölgenin mevsimlik değişkenliklerinin görsel bir yansıması haline geldi.
Belediye Başkanı'nın açıklaması
Alaçam Belediye Başkanı Ramazan Özdemir, AA muhabirine, Dürtmen Dağı'nın ilçenin en yüksek noktalarından biri olduğunu belirterek, "Burada Alaçam'ın sisli manzarasıyla karşılaşıyoruz. İlçemiz dört mevsim ayrı güzelliğe sahip. Yazın deniziyle, Dürtmen Yaylası ile mevsim geçişlerinde ise sisli manzarasıyla eşsiz, doğa harikası bir yer." ifadelerini kullandı.
Samsun'un Alaçam ilçesinde 1650 rakımlı Dürtmen Dağı'nda meydana gelen "sis denizi", dronla kaydedildi.