Samsat’te öğretmenlerden şehit polis Cengiz Askar anısına hatıra ormanı
Adıyaman’ın Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Samsat Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından “Şehit Polis Memuru Cengiz Askar Hatıra Ormanı” düzenlendi. Geçtiğimiz günlerde Adıyaman-Kahta karayolu Hasancık Köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren polis memuru Cengiz Askar anısına gerçekleştirilen etkinlikte, Askar’ın eşi Saliha Askar’ın ilçede öğretmen olarak görev yapıyor olması sebebiyle meslektaşları böyle bir çalışma başlattı.
Tören ve katılımcılar
Fidan dikim programı Samsat Bakacak Mevkiinde yapıldı. Programa Samsat Kaymakamı Hasan İnanç Gökçayır, Belediye Başkanı Halil Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın, diğer daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Samsat İlçe Müftüsü Ahmet Kızmaz tarafından yapılan duanın ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.
Yetkililerin değerlendirmeleri
Programda konuşan Kaymakam Hasan İnanç Gökçayır, vefat eden polis memuru Cengiz Askar için tekrar rahmet dileyerek oluşturulan hatıra ormanında emeği geçenlere teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın ise konuşmasında 24 Kasım Öğretmenler Gününün bir haftaya yayılarak çeşitli etkinlikler kapsamında değerlendirildiğini belirtti ve hatıra ormanı çalışmasının geleceğe bırakılacak anlamlı bir miras olduğunu vurguladı.
ADIYAMAN’IN SAMSAT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNESİNDE, SAMSAT ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ TARAFINDAN “ŞEHİT POLİS MEMURU CENGİZ ASKAR HATIRA ORMANI DÜZENLENDİ.