Şampiyon takım İstanbul’da ev sahibi avantajını kullanmaya hazırlanıyor
turnuva ve statü:
2026 CEV Kadınlar Avrupa Şampiyonası, 21 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek. A Milli Kadın Voleybol Takımı, turnuvaya son şampiyon apoletiyle katılıyor; moral kaynağı ise 2026 FIVB Milletler Ligi finalinde Brezilya’yı 3-1 yenerek gelen zafer.
grup, teknik kadro ve ev sahibi avantajı:
Daniele Santarelli yönetimindeki takım, A Grubu’nda Letonya, Polonya, Almanya, Slovenya, Macaristan ile karşılaşacak ve maçlarını Sinan Erdem Spor Salonunda oynayacak. Ev sahibi olarak taraftar desteği ve saha avantajı, millilerin turnuvada önemli bir parametresi olacak.
Türkiye, turnuvaya üst üste başarı grafiğiyle gidiyor: 2003 ve 2019’da ev sahipliği yapmış olan milliler, 2003 ve 2019 yıllarında gümüş; 2011, 2017 ve 2021’de ise bronz madalya kazanmıştı. 2023’te elde edilen şampiyonluk, takımın prestijini artırıyor ve beklentileri yükseltiyor.
Santarelli’nin taktiksel tercihleri ve saha performansı, A Grubu’nda her maçın farklı bir strateji gerektirdiği anlamına geliyor. Letonya ve Slovenya gibi takımlar daha çok blok ve karşı hücumla öne çıkarken, Polonya ve Almanya gibi rakipler servis ve uzun set organizasyonlarıyla denenecek.
maç programı:
Yarın
19.00 Türkiye-Letonya
23 Ağustos Pazar
19.00 Türkiye-Slovenya
24 Ağustos Pazartesi
19.00 Türkiye-Macaristan
26 Ağustos Çarşamba
19.00 Türkiye-Almanya
28 Ağustos Cuma
19.00 Türkiye-Polonya
Turnuvanın kısa sürede yoğun bir program sunması, oyuncu rotasyonu ve kondisyon yönetimini öne çıkarıyor. Ev sahibi olarak Türkiye, hem teknik hem de fiziksel derinliğini göstererek grup aşamasını geçmeyi hedefleyecek.
A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI, 2026 CEV KADINLAR AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA İSTANBUL'DA PARKEYE ÇIKIYOR