Samandağ'da ücretsiz taramayla sağlık bilinci güçlendiriliyor

HBB, Her Ölçüm Yeni Bir Başlangıç kapsamında Samandağ'da ücretsiz tansiyon, kan şekeri ve vücut analizi yapıldı; vatandaşlar düzenli kontrole çağrıldı.

Yayın Tarihi: 25.10.2026 11:58
Güncelleme Tarihi: 25.10.2026 11:58

Samandağ'da ücretsiz taramayla sağlık bilinci güçlendiriliyor

Her ölçüm yeni bir başlangıç programı Samandağ'da

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından yürütülen Her Ölçüm Yeni Bir Başlangıç programı çerçevesinde Samandağ ilçesindeki Hz. Hızır Parkı'nda ücretsiz sağlık taraması gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında vatandaşlara tansiyon ve kan şekeri ölçümleri ile vücut analizi hizmeti sunuldu.

Vatandaşlara erişim ve anlık değerlendirme:

Ekipler, ölçümleri yerinde değerlendirerek sonuçları katılımcılarla paylaştı ve gerektiğinde sağlık kuruluşlarına başvurmaları yönünde bilgilendirme yaptı. Hizmetlerin ücretsiz olması, farklı yaş gruplarından yoğun bir katılım sağladı; katılımcılar verilen hizmetten memnuniyetlerini dile getirdi.

İl genelinde yaygınlaştırma ve hedefler:

Program; Hatay genelindeki 15 ilçede sürdürülecek şekilde planlanıyor. HBB yetkilileri, koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılmasının ve halkın sağlık bilincinin artırılmasının amaçlandığını belirtti. Vatandaşlar, hizmetler için HBB'ye ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk'e teşekkür etti.

Yetkililer, düzenli tarama ve bilgilendirmenin erken teşhis ve müdahaleye katkı sağlayacağını vurgulayarak benzer etkinliklerin il genelinde devam edeceğini bildirdi.

HBB’NİN SAĞLIK TARAMASI PROGRAMI KAPSAMINDA VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ ÖLÇÜM VE VÜCUT ANALİZİ HİZMETİ...

HBB’NİN SAĞLIK TARAMASI PROGRAMI KAPSAMINDA VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ ÖLÇÜM VE VÜCUT ANALİZİ HİZMETİ SUNULDU.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.