Salihli’de 8 Sınıflı Fatma Akif Ceylan Anaokulu Açılışa Hazırlanıyor
İnceleme ve son durum
Manisa’nın Salihli ilçesinde, Prof. Dr. Veli Kemal Ceylan tarafından yaptırılan 8 sınıflı yeni anaokulunun inşaatında sona yaklaşılıyor. Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen birlikte projeyi yerinde inceleyerek yürütülen çalışmaları değerlendirdi.
Yer ve proje bilgileri
Proje, Cumhuriyet Mahallesi’nde, Fahriye Hanım İlkokulu yanında inşa edilen Fatma Akif Ceylan Anaokulu kapsamında sürdürülüyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre inşaatta son aşamalar gerçekleşiyor ve tesisin tamamlanmasıyla okul öncesi eğitim altyapısında somut bir artış bekleniyor.
Eğitim kapasitesi ve beklentiler
Yeni anaokulunun hizmete girmesiyle birlikte ilçede okul öncesi eğitim kapasitesinin artması, çocuklara daha modern ve nitelikli öğrenme ortamları sunulması hedefleniyor. Bu kapsamda okulun fiziksel donanımı, güvenlik ve eğitim mekânlarının iyileştirilmesine yönelik katkılarının bölgeye olumlu yansıyacağı öngörülüyor.
Yetkililerin değerlendirmesi
Kaymakam Ali Güldoğan, çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda sürdüğünü ve en kısa sürede hizmete açılmasının amaçlandığını belirtti. Denetim sırasında projenin son durumuna ilişkin bilgiler alınarak açılışa hazırlık sürecinin hızlandırılmasına yönelik değerlendirmeler yapıldı.
Fatma Akif Ceylan Anaokulunun devreye girmesiyle, Salihli genelinde erken çocukluk eğitimi alanında erişimin ve niteliğin güçlenmesi bekleniyor; bu da ailelerin yerel eğitim seçeneklerine güvenini artırabilir.
MANİSA’NIN SALİHLİ İLÇESİNDE HAYIRSEVER PROF.DR. VELİ KEMAL CEYLAN TARAFINDAN İLÇEYE KAZANDIRILAN 8 DERSLİKLİ YENİ ANAOKULUNUN İNŞAATINDA SONA YAKLAŞILIRKEN, SALİHLİ KAYMAKAMI ALİ GÜLDOĞAN BERABERİNDE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MAHMUT YENEN İLE BİRLİKTE ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ.