![Şalgam Suyu Tutkunlarına Özel: Evde Nasıl Şalgam Suyu Yapabilirsiniz?](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202312/image_1200x_6576e109b5c8e.jpg)
Evde Şalgam Suyu Yapmanın Püf Noktaları
Şalgam suyu, kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biridir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu içeceği evde yapmak istiyorsanız, ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılışı şöyle:
Malzemeler
- 1 adet iri şalgam (yeşil elma büyüklüğünde)
- 1 adet iri pancar (renk vermesi için)
- 1 kg siyah havuç
- 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
- 2 servis kaşığı salamura tuzu
- Yarım ekmek
- 30x 30 cm. ebatlarında temiz tülbent
- 1 adet 10 litrelik plastik kavanoz
Yapılışı
- Şalgam, pancar ve havuçların kabuklarını soyun.
- Şalgam ve pancarları dilimleyin, havuçları uzunlamasına dörde bölün.
- Tülbentin içine yarım ekmeği sarın ve ucundan düğümleyin.
- Tüm sebzeleri ve ekmeği tuz dışında kavanoza yerleştirin.
- Tuzu biraz suyla karıştırarak eritin ve kavanoza ekleyin.
- Kavanozu suyla tamamen doldurun ve kapağını sıkıca kapatın.
- 15 gün boyunca kavanozun kapağını hiç açmayın. Serin ve karanlık bir yerde saklayın.
- 15 gün sonra mayalanma işlemi tamamlanmış olacak. Tülbenti kavanozdan çıkarın ve atın.
- Şalgam suyunu şişelere aktarın ve buzdolabında soğutun.
- İçerken dilerseniz sirke, sarımsak, pul biber gibi baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Kavanozdaki sebzeleri de afiyetle yiyebilirsiniz.
Not: Sebzeleri soyarken ve doğrarken eldiven kullanmanızı tavsiye ederim, çünkü havuç ellerinizi karartabilir.
Afiyet olsun.