Bist 100
9.312,12 0%
DOLAR
31,02 0,04%
EURO
33,7 0,23%
ALTIN
2.021,34 0,16%

Şalgam Suyu Tutkunlarına Özel: Evde Nasıl Şalgam Suyu Yapabilirsiniz?

Evde şalgam suyu yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler, yapılış aşamaları ve püf noktaları bu yazıda. 15 gün sonra lezzetli ve sağlıklı şalgam suyunuz hazır olacak. Afiyet olsun.

Yayın Tarihi: 11.12.2023 13:18
Güncelleme Tarihi: 11.12.2023 13:18

Şalgam Suyu Tutkunlarına Özel: Evde Nasıl Şalgam Suyu Yapabilirsiniz?

Evde Şalgam Suyu Yapmanın Püf Noktaları

Şalgam suyu, kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden biridir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu içeceği evde yapmak istiyorsanız, ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılışı şöyle:

Şalgam Suyu Tutkunlarına Özel: Evde Nasıl Şalgam Suyu Yapabilirsiniz?

Malzemeler

  • 1 adet iri şalgam (yeşil elma büyüklüğünde)
  • 1 adet iri pancar (renk vermesi için)
  • 1 kg siyah havuç
  • 1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2 servis kaşığı salamura tuzu
  • Yarım ekmek
  • 30x 30 cm. ebatlarında temiz tülbent
  • 1 adet 10 litrelik plastik kavanoz

Şalgam Suyu Tutkunlarına Özel: Evde Nasıl Şalgam Suyu Yapabilirsiniz?

Yapılışı

  • Şalgam, pancar ve havuçların kabuklarını soyun.
  • Şalgam ve pancarları dilimleyin, havuçları uzunlamasına dörde bölün.
  • Tülbentin içine yarım ekmeği sarın ve ucundan düğümleyin.
  • Tüm sebzeleri ve ekmeği tuz dışında kavanoza yerleştirin.
  • Tuzu biraz suyla karıştırarak eritin ve kavanoza ekleyin.

Şalgam Suyu Tutkunlarına Özel: Evde Nasıl Şalgam Suyu Yapabilirsiniz?

  • Kavanozu suyla tamamen doldurun ve kapağını sıkıca kapatın.
  • 15 gün boyunca kavanozun kapağını hiç açmayın. Serin ve karanlık bir yerde saklayın.
  • 15 gün sonra mayalanma işlemi tamamlanmış olacak. Tülbenti kavanozdan çıkarın ve atın.
  • Şalgam suyunu şişelere aktarın ve buzdolabında soğutun.
  • İçerken dilerseniz sirke, sarımsak, pul biber gibi baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Kavanozdaki sebzeleri de afiyetle yiyebilirsiniz. 

Şalgam Suyu Tutkunlarına Özel: Evde Nasıl Şalgam Suyu Yapabilirsiniz?

Not: Sebzeleri soyarken ve doğrarken eldiven kullanmanızı tavsiye ederim, çünkü havuç ellerinizi karartabilir.

Afiyet olsun.