Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Salatalardan eksik olmayan o ürünün tanesi pazarda 30 TL oldu! Resmen yüzde 100 zam geldi

Her vatandaşın pazara gittiğinde muhakkak poşetine eklediği, salataların vazgeçilmez ürünü marulun tanesi 30 TL’den pazar tezgahlarında yerini almaya başladı. Bu hafta pazara giden vatandaşlar resmen şok geçirdi.

Yayın Tarihi: 04.01.2024 17:35
Güncelleme Tarihi: 04.01.2024 17:35

Salatalardan eksik olmayan o ürünün tanesi pazarda 30 TL oldu! Resmen yüzde 100 zam geldi

Pazara gidildiğinde muhakkak poşetlere eklenen, her evin vazgeçilmez ürünlerinden olan salataların ana malzemesi marul, bu hafta pazar tezgahlarında tanesi 30 TL’den yer almaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda 15 TL’den pazar tezgahlarında yerini alan ürününün %100 artışı vatandaşları şoka uğrattı. 

MARKETLERDE ETİKETLER DEĞİŞİRKEN PAZARLARDA DA FİYATLAR ARTMAYA BAŞLADI

Son günler içerisinde market elemanlarının market kapanış saatinden sonra mesaiye kalıp etiketleri değişmesi gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Özellikle Bim, A101 ve Şok gibi bilindik uygun fiyatlı ürünleri satışa çıkartan marketlerin; bu denli hızlıca etiket değişimine gitmesi vatandaşları şaşkın uğratırken, bir yandan da bu durum beklenen zamların gelmeye başladığının habercisi niteliğini taşıyordu. Vatandaşlar marketlerden sonra pazar fiyatlarında da zamların yolda olduğunu düşünürken; beklenen haber verildi! Pazar fiyatlarındaki kimi ürün %50 oranında zamlanmaya başlamışken, herkesin severek tükettiği salataların vazgeçilmez ürünü marul %100 zamlanarak tezgahlarda yerini aldı.

MARUK FİYATLARI

MARULA %100 ZAM YAPILDI 

Market fiyatlarında peş peşe etiket değiştirilmeye gidilirken, pazar fiyatlarındaki son güncel fiyatlandırmalarda büyük bir merak konusunu oluşturuyordu. Vatandaşlar bu hafta pazara gittiklerinde bekledikleri zamlı fiyatlarla karşı karşıya kaldı. Özellikle her evin vazgeçilmez ürünlerinden olan, muhakkak pazara gidildiğinde poşete atılan marulun fiyatı geçtiğimiz günlerde 15 - 20 TL aralığında satışa çıkarılırken, bu hafta 30 TL’ye kadar fiyatları çıkmış durumda. Ortalama kalitede bir marul almak isteyen vatandaşlar adetine 25 TL verip poşetine ekliyor. Tere, roka, maydonoz, dereotu gibi diğer yeşilliklerin adet fiyatları ise 10 TL’yi bulmuş durumda. Halen daha beklenilen zamların altında zamlanmış olan yeşillik fiyatları önümüzdeki günler içersinde kaç TL olacak büyük bir merak konusu. 

YEŞİLLİK FİYATLARI

YEŞİLLİKLERİN YANI SIRA BİBER FİYATLARI DA 40 TL’YE DAYANMIŞ DURUMDA

Yeşillik fiyatlarına yanı sıra; yeşil biber, sivri biber, kapya biber gibi ürünlerde 40 TL’den bu hafta pazarlarda yerini aldı. Vatandaşlar sepetlerine attıkları bu ürünlerden artık yarımşar kilo alarak pazardan ayrılıyor. Pazar fiyatları bu denli artışta iken, etiket değişimlerinden sonra marketlerde satışı çıkartılacak meyve sebze fiyatları da büyük bir merakla bekleniyor.