Sakaryaspor akademisinden beş genç futbolcu a takıma yükseldi

Sakaryaspor Futbol Akademisi'nden 5 genç futbolcu A takım kadrosuna alındı; Erdem Dağlı ile Ayberk Açıkgöz sezonun ilk maçında 18 kişilik kadrodaydı.

Yayın Tarihi: 07.09.2026 15:59
Güncelleme Tarihi: 07.09.2026 15:59

Sakaryaspor akademisinden beş genç futbolcu a takıma yükseldi

Sakaryaspor altyapısından profesyonel adım

Sakarya'da bulunan Ekrem Karaberberoğlu Altyapı Tesisleri bünyesinde çalışmalarını sürdüren Sakaryaspor Futbol Akademisi, beş genç oyuncuyu A Takım kadrosuna yükseltti. Kulüp yapısal olarak altyapıdan yetişen oyunculara tercih vermeye devam ederken, bu hamle yerel gelişim programının somut bir göstergesi oldu.

Kadroya seçilen gençler:

A Takım kadrosuna dahil edilen oyuncular arasında kaleci Mehmet Yusuf Can (2007), forvet Yunus Emre Tekerci (2008), kanat forvet Ayberk Açıkgöz (2007), sol bek Erdem Dağlı (2007) ve orta saha oyuncusu Baran Baranır (2008) yer alıyor. Her bir oyuncu, altyapıdaki performansı ve antrenmanlardaki gelişimiyle profesyonel seviyeye geçiş hakkı kazandı.

İlk maç kadrosuna giren isimler:

Genç oyunculardan Erdem Dağlı ve Ayberk Açıkgöz, sezonun ilk karşılaşması olan 1461 Trabzonspor deplasmanında Sakaryaspor'un 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı. Bu adım, gençlerin teknik ekip tarafından hazır görüldüğünün ve maç tecrübesi kazanma sürecinin başlıyor olduğunun işareti.

Kulüp yetkilileri ve teknik ekip, altyapıdan gelen oyuncılara A Takım bünyesinde rekabetçi bir ortam sunmayı, antrenman ve maç süreleriyle gelişimlerini hızlandırmayı hedefliyor. Genç futbolcular artık profesyonel seviyede formayı kazanmak için mücadele edecek ve kadroda kalıcı olmak adına performans sergileyecekler.

Bu atılım, Sakaryaspor'un uzun vadeli planlamasında gençlere verdiği önemin devam ettiğini gösterirken, yerel yeteneklerin üst lige adaptasyon sürecinin takip edileceği belirtiliyor.

SAKARYA'DA EKREM KARABERBEROĞLU ALTYAPI TESİSLERİ’NDE FAALİYET GÖSTEREN SAKARYASPOR FUTBOL...

SAKARYA'DA EKREM KARABERBEROĞLU ALTYAPI TESİSLERİ’NDE FAALİYET GÖSTEREN SAKARYASPOR FUTBOL AKADEMİSİ’NDE YETİŞEN 5 GENÇ OYUNCU SAKARYASPOR A TAKIM KADROSUNA DAHİL EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!