Taranto'da kürsüye çıkan sporcu:
Sakarya'nın milli boksörlerinden Ece Asude Ediz, İtalya'nın Taranto kentinde düzenlenen 20. Akdeniz Oyunları'nda 57 kilogram kategorisinde ringe çıkarak bronz madalya kazandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü adına mücadele eden sporcu, organizasyonu dördüncü sırada tamamlayarak bronz madalyanın sahibi oldu.
kariyer ve hedefler:
Ece Asude Ediz, kariyerinde 7 Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa şampiyonluğu gibi ulusal ve kıta düzeyinde başarılar elde etti; şimdi ise derece listesine Akdeniz Oyunları'ndan gelen bronz madalyayı ekledi. Genç sporcu, hazırlıklarını 2028 Olimpiyatları hedefi doğrultusunda sürdürmeye devam ediyor.
antrenör değerlendirmesi:
Boks antrenörü Muhammet Ali Keskin, sporcunun performansını değerlendirirken, "Ece Asude Akdeniz Oyunları’nda önemli bir derece elde etti. İnşallah bu disiplinli çalışmayı sürdürerek uluslararası alanda başarılarına devam edecektir" dedi.
Sakarya ve kulüp çevresinde bu sonuç, genç sporcular için motivasyon kaynağı olurken, Ediz'in uluslararası arenadaki istikrarı ve gelecek hedefleri açısından da dikkat çekici bulunuyor.
SAKARYA'NIN MİLLİ BOKSÖRLERİNDEN ECE ASUDE EDİZ, İTALYA’NIN TARANTO KENTİNDE DÜZENLENEN 20. AKDENİZ OYUNLARI’NDA 57 KİLOGRAMDA BRONZ MADALYA KAZANDI.