Sakarya ile Diyadin arasında 'Yeşil Vatan Kardeş Okul' dayanışması

Yeşil Vatan Kardeş Okul Projesi kapsamında Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu ile Ağrı'nın Burgulu İlkokulu arasında oyuncak, kırtasiye ve fidan desteğiyle eğitim ve çevre dayanışması kuruldu.

Yayın Tarihi: 29.12.2025 12:41
Güncelleme Tarihi: 29.12.2025 12:41

Sakarya ile Diyadin arasında 'Yeşil Vatan Kardeş Okul' dayanışması

Sakarya ile Diyadin arasında 'Yeşil Vatan Kardeş Okul' dayanışması

Yeşil Vatan Kardeş Okul Projesi kapsamında Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu (Sakarya) ile Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Burgulu İlkokulu arasında anlamlı bir eğitim dayanışması kuruldu.

Gönderilen destek ve amaçları

Proje çerçevesinde Burgulu İlkokulu anasınıfı öğrencilerine yönelik oyuncak ve kırtasiye malzemeleri gönderildi. Buna ek olarak, doğaya katkı sağlamak ve çocuklarda çevre bilincini erken yaşta geliştirmek amacıyla fidanlar da destek paketinin içinde yer aldı.

Eğitim ve çevreye katkısı

Gönderilen eğitim materyalleri anasınıfı öğrencilerinin öğrenme ortamına görsel ve pratik katkı sağlayarak sınıf içi etkinlikleri zenginleştirecek. Okul bahçesinde toprakla buluşturulacak fidanların ise hem çevresel değer yaratması hem de bu kardeşlik bağının kalıcı bir simgesi olması hedefleniyor.

Dayanışmanın yerel ve eğitimsel önemi

İki farklı şehirdeki okul arasında kurulan bu bağ, paylaşma ve yardımlaşma kültürünün somut bir örneğini oluşturuyor. Bu tür uygulamalar, öğrencilerde sosyal sorumluluk duygusunu pekiştirirken, çevre eğitimi açısından da deneyimsel öğrenme fırsatları sunuyor. Ayrıca, bölgesel farklılıkların ötesinde kurulan gönül bağları, okullar arasındaki işbirliklerinin sürdürülebilir projelere dönüşme potansiyelini artırıyor.

Yeşil Vatan Kardeş Okul Projesi ile hayata geçirilen bu çalışma, eğitimde dayanışmanın ve çevre bilincinin küçük yaşta kazandırılmasının önemine dikkat çekerken, geleceğe yönelik umut veren bir yaklaşımı temsil ediyor.

DİYADİN’DE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

DİYADİN’DE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

DİYADİN’DE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.