Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Yeni Mahalle Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geleceğin aşçılarını yetiştiriyor. Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü'nde eğitim gören 72 öğrenci, okul mutfağında günlük 2 bin 700 taşımalı öğrenci için yemek hazırlıyor.
Öğrenciler, öğretmenleri ve uzman aşçılar eşliğinde uygulamalı eğitim alıyor. Hazırlanan yemekler, Hendek ile Düzce'nin Gümüşova ilçelerinde bulunan taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilere ulaştırılıyor.
Okul müdürü Alim Oktar, öğrencilerin mesleklerini uygulamalı olarak öğrenme imkanına sahip olduğunu belirtti. Oktar, "Öğrencilerimiz döner sermayeden aldıkları ücret ile harçlıklarını çıkarıyor. Şimdiden, öğrenciyken para kazanmaya başlıyorlar.” ifadelerini kullandı.
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Şefi Halime Aydemir ise, öğrencilerin teorik bilgileri pratiğe dökme fırsatı bulduğunu vurguladı. Yemeklerin hazırlık sürecini anlatan Aydemir, “Öğrencilerimize mesleğin inceliklerini öğretiyoruz. Yemek üretimini mesleğin merkezinde öğrenmiş oluyorlar.” dedi.
11. sınıf öğrencisi Simay Kılıç, okulda çeşitli yemekler yapmayı öğrendiklerini ve bunun kendilerini geleceğe hazırladığını söyledi. Kılıç, "İleride pastacılık sektöründe çalışmak istiyorum, küçük bir dükkan açmak hayalim." diye ekledi. Diğer bir öğrenci İrem Alkaş ise, severek yemek yaptığını belirterek, kendini geliştirme imkanı bulduğu için memnun olduğunu ifade etti.