Sakarya’da Kurban Bayramı Öncesi Berberlerde Randevu Temelli Yoğun Mesai

Sakarya’da Kurban Bayramı öncesi berberlerde yoğunluk artıyor; birçok işletme randevu sistemiyle çalışıyor, berberler sabaha kadar mesai yapabiliyor.

Yayın Tarihi: 25.05.2026 13:00
Güncelleme Tarihi: 25.05.2026 13:11

Sakarya’da Kurban Bayramı Öncesi Berberlerde Randevu Temelli Yoğun Mesai

Sakarya’da Kurban Bayramı Öncesi Berberlerde Randevu Temelli Yoğun Mesai

Sakarya’da Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, vatandaşların bayram tıraşı talebine yetişmeye çalışan berberlerde yoğunluk yaşanıyor. Bayrama bakımlı girmek isteyenlerin oluşturduğu talep nedeniyle kentteki birçok işletme randevu sistemine geçti.

Randevu düzeni ve çalışma saatleri

Sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan berberler, artan taleplere cevap verebilmek için gece geç saatlere, hatta sabaha kadar müşterilerine hizmet veriyor. İşletmeci Zeki Çakal, bayram yoğunluğunun yaklaşık bir hafta önceden başladığını belirterek şunları kaydetti:

"Mesai saatlerimiz uzuyor. Sabah 08.00’de dükkanı açıyoruz, gece 01.00 ya da 02.00’a kadar mesaimiz devam ediyor. Bu yoğunlukta bazı özel müşterilerimiz olabiliyor, gece il dışından gelen müşterilerimiz olabiliyor. Tatlı bir yoğunluk, tatlı bir telaş. Böyle olması gerekiyor. Her bayram hemen hemen aynı, Kurban Bayramı ile Ramazan Bayramı biraz farklı olabiliyor. Ramazan Bayramında daha sıkışık oluyoruz. Normal bir günde 10 tıraş yapıyorsak, 10 randevu alıyorsak, bu bayram zamanları 20-25 randevuya kadar çıkıyor. Verdiğimiz randevu sayısı arttığı için zaman dilimleri de düşüyor. Müşterilerde ona göre kendilerini ayarlıyorlar."

Gece mesaisi ve personel düzenlemeleri

Yoğunluğa yetişebilmek için ekip sayısını ve çalışma saatlerini esnettiklerini belirten berberlerden Fetih Köse ise şöyle konuştu:

"Bu bayram önü geçen Ramazan Bayramı kadar yoğunluk yok. Birde resmi tatil olduğu için cuma gününden herkes şehir dışına çıkmaya başladı. Tabii gelenler de oluyor. 5 kişi çalışıyoruz, yetişmeye çalışıyoruz. Gece çok geç gelenler oluyor, çok erken gelenler oluyor. Bir şekilde yoğunluğu atlatmaya çalışıyoruz. Bu günlerde sabaha kadar çalıştığımız oluyor."

Berberlerin aktardığına göre, randevu sayılarındaki artış zaman dilimlerini sıkıştırıyor; müşteriler ve işletmeler bu dönemde planlamalarını randevu saatlerine göre düzenliyor.

SAKARYA’DA KURBAN BAYRAMI MESAİSİ YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR. KURBAN BAYRAMI’NA SAYILI GÜNLER...

SAKARYA’DA KURBAN BAYRAMI MESAİSİ YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR. KURBAN BAYRAMI’NA SAYILI GÜNLER KALA, BERBERLERDE YOĞUNLUK ARTARKEN BİRÇOK İŞLETME RANDEVU İLE ÇALIŞARAK GEÇ SAATLERE KADAR ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR.

FETİH KÖSE "GECE ÇOK GEÇ GELENLER OLUYOR, ÇOK ERKEN GELENLER OLUYOR. BİR ŞEKİLDE YOĞUNLUĞU...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.