Sakarya'da Jandarma, yılın ilk haftasında 301 aranan şahsı yakaladı

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, yılın ilk haftasında düzenlenen operasyonlarda 301 aranan şahsı yakalayarak 5'ini tutuklattı; bin 968 devriye gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 09.01.2026 17:21
Güncelleme Tarihi: 09.01.2026 17:21

Sakarya'da Jandarma, yılın ilk haftasında 301 aranan şahsı yakaladı

Sakarya'da Jandarma, yılın ilk haftasında 301 aranan şahsı yakaladı

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik, yeni yılın ilk haftasında düzenlenen operasyonlarda toplam 301 şahsın yakalandığı bildirildi. Operasyonlar, Jandarma Dedektifleri (JASAT) ve asayiş ekiplerinin koordineli çalışmasıyla gerçekleştirildi.

Operasyon ve gözaltına alınanlar

Koordineli operasyonlarda öne çıkan yakalamalar arasında; Karasu'da uyuşturucu ticareti, sahtecilik ve firar suçlarından 25 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüphelinin, Serdivan'da hırsızlık suçundan 24 yıl 10 ay cezası bulunan bir diğer şüphelinin yakalanması yer aldı. Ayrıca Arifiye'de yağma ve uyuşturucu suçlarından 16 yıl 9 ay, Erenler'de hırsızlık ve silah kaçakçılığı suçlarından 11 yıl 5 ay, Serdivan'da ise FETÖ üyeliği nedeniyle 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısların gözaltına alındığı belirtildi.

Yakalanan 5 şahsın, jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildiği bildirildi.

Devriye faaliyetleri ve ceza dağılımı

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından son bir hafta içerisinde bin 968 önleyici ve adli devriye faaliyeti icra edildi. Bu faaliyetler ve düzenlenen operasyonlar kapsamında toplam 301 şahıs yakalandı.

Yakalananların kesinleşmiş hapis cezası dağılımı ise şu şekilde tespit edildi: 50 kişinin 0-5 yıl, 9 kişinin 5-10 yıl, 4 kişinin 10-20 yıl ve 2 kişinin 20 yıl üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunmaktadır.

SAKARYA'DA İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİNCE ARANAN ŞAHISLARIN YAKALANMASINA YÖNELİK YENİ YILIN...

SAKARYA'DA İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİNCE ARANAN ŞAHISLARIN YAKALANMASINA YÖNELİK YENİ YILIN İLK HAFTASINDA DÜZENLENEN OPERASYONLARDA, ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN ARANMA KAYDI BULUNAN TOPLAM 301 ŞAHIS YAKALANDI.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.