operasyonun özeti:
Sakarya'nın Serdivan ilçesinde polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda, bir ikamette çok sayıda silah parçası ve imalat malzemesi ele geçirildi. Operasyon kapsamında bir şüpheli yakalandı.
araştırma ve yürütme:
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmada, arama C.S. (43) adına kayıtlı ikamette gerçekleştirildi. Yapılan müdahalede amaç silah kaçakçılığı ve ticaretinin önlenmesi olarak belirtildi.
ele geçirilen malzemeler:
Aramalarda 7 adet silah gövdesi, 11 adet kabza kapağı, 11 adet üst sürgü, 6 adet şarjör, 3 adet namlu, 1 adet spiral taşı ve 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek ile tabanca yapımında kullanılan çok sayıda yay, mil ve tetik ucu ele geçirildi.
Operasyon sonrasında yakalanan şüpheli C.S. hakkında adli işlemler başlatıldı.
SAKARYA'NIN SERDİVAN İLÇESİNDE POLİS EKİPLERİNCE SİLAH KAÇAKÇILIĞI VE TİCARETİNİN ÖNLENMESİNE YÖNELİK DÜZENLENEN OPERASYONDA ÇOK SAYIDA SİLAH PARÇASI İLE İMALAT MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ, 1 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI.