Şahinbey'de geleneksel okçuluk buluşması
Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde düzenlenen Aksaçlılar Açık Hava Puta Federasyon Kupası, geleneksel Türk okçuluğunun deneyimli isimlerini bir araya getirdi. Organizasyona 50 yaş ve üzeri 120 lisanslı sporcu katıldı; kadın ve erkek sporcular hareketli puta, sabit puta ile 30 metre yumurta atışı kategorilerinde hünerlerini sergiledi.
etkinlik detayları:
Şahinbey Belediyesi ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen müsabakalar Şahinbey Geleneksel Sporlar Merkezi'nde yapıldı. Yarışmaya yalnızca lisanslı sporcular kabul edildi ve organizasyon, farklı yaş gruplarında geleneksel okçuluğun yaygınlaştırılması amacına hizmet etti.
Katılımcılar; hareketli puta, sabit puta ve 30 metre yumurta atışı kategorilerinde puan için mücadele ederken, etkinlik aynı zamanda deneyimli sporcuların bilgi ve tecrübelerini gençlere aktarması açısından da önem taşıdı.
başkanın çağrısı:
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Geleneksel Sporlar Merkezi'ni gençlerin bu spor dallarıyla buluşması amacıyla kurduklarını vurguladı. Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak gençlerimizin geleneksel sporlarımızla tanışması, özellikle okçuluk, binicilik, atlı okçuluk, yağlı güreş ve aba güreşi gibi spor dallarında spor yapmalarına imkan sağlamak amacıyla Şahinbey Geleneksel Sporlar Merkezi’ni inşa ettik. Her gün okullarımızdan öğrencilerimizi buraya getirerek onlara bu sporları yapma fırsatı sunuyoruz" diye konuştu.
Tahmazoğlu ayrıca ebeveynlere tesislere çağrıda bulunarak, "Okçuluk özellikle dikkat ve konsantrasyon açısından önemli bir spor. Gerçekten insanı rahatlatıyor. Bütün çocuklarımıza özellikle tavsiye ediyorum. Gelin, tesislerimiz sizin. Geleneksel Sporlar Merkezi olsun, Akkent Spor Köyümüz olsun; buralarda ok atma fırsatı veriyoruz. Herhangi bir ücreti yok. Anne babalara buradan çağrıda bulunmak istiyorum; çocuklarınızı alın gelin, buradaki imkanlardan faydalanın" dedi.
Organizasyonun Gaziantep'te gerçekleştirilmesine katkı sağlayan Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Başkanı Cengiz Başkan'a teşekkür eden Mehmet Tahmazoğlu, geleneksel sporların kentte daha geniş kitlelere ulaştırılması için çalışmaların süreceğini belirtti.
50 YAŞ VE ÜZERİNDEKİ 120 LİSANSLI SPORCU, "AKSAÇLILAR AÇIK HAVA PUTA FEDERASYON KUPASI" İÇİN GAZİANTEP’TE BULUŞTU. ŞAHİNBEY BELEDİYESİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN ORGANİZASYONDA SPORCULAR, HAREKETLİ PUTA, SABİT PUTA VE 30 METRE YUMURTA ATIŞI KATEGORİLERİNDE HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ.