Sahil Güvenlik’ten İzmir’de düzensiz göçmen operasyonu

İzmir’in çeşitli ilçeleri açıklarında Yunanistan unsurlarınca geri itilen 180 düzensiz göçmen kurtarıldı, lastik botlarla yakalanan 37 düzensiz göçmen ise yakalandı.

Yayın Tarihi: 11.10.2023 14:36
Güncelleme Tarihi: 11.10.2023 14:36

Sahil Güvenlik’ten İzmir’de düzensiz göçmen operasyonu

 İzmir’in Urla, Seferihisar, Menderes, Karaburun, Dikili ve Foça ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından 217 düzensiz göçmen kurtarıldı ve yakalandı. Düzensiz göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

İzmir’in çeşitli ilçeleri açıklarında can salı ve lastik botlar içerisinde bir grup düzensiz göçmenin olduğu bilgisi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı harekete geçti. Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik botları, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen 180 düzensiz göçmeni kurtardı.

Ayrıca Foça ve Dikili ilçeleri açıklarında görevli Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen iki lastik bot durduruldu. Botlar içerisindeki 37 düzensiz göçmen de yakalandı. Kurtarılan ve yakalanan düzensiz göçmenler arasında Suriye, Afganistan, Irak, Filistin, Eritre ve Somali uyruklu kişiler bulunuyordu.

Yazar
EDİTÖR

masallahd