Sahil güvenlik botları Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda ziyarete açıldı
etkinlik detayları
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığına bağlı üç sahil güvenlik botu Muğla'nın Marmaris, Fethiye ve Bodrum ilçelerinde vatandaşların ziyaretine açıldı.
Etkinlik kapsamında TCSG-82 botu Marmaris Limanı'nda, TCSG-911 botu Fethiye Limanı'nda ve TCSG-106 botu Bodrum Limanı'nda 09.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaretçileri ağırlayacak. Vatandaşlar, botları yakından inceleme ve personelden görev ile kullanılan ekipmanlar hakkında bilgi alma fırsatı bulacak.
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın Türkiye'nin denizlerdeki bağımsızlık ve egemenliğinin önemli simgelerinden biri olduğunu vurguladı. Vali Akbıyık mesajında, "Mavi Vatanımızdaki bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin simgesi olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, aziz deniz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" ifadelerine yer verdi.
Etkinlik, kamuoyunun denizcilik konusuna ilgisini artırma ve sahil güvenlik faaliyetleri hakkında doğrudan bilgi edinme imkânı sunuyor. Ziyaretler, hem güvenlik hizmetlerinin tanıtılması hem de toplumla kurulan ilişkinin güçlendirilmesi açısından önem taşıyor.
Ziyaret saatleri ve yerler tekrar hatırlatılırken, vatandaşların belirtilen limanlarda 09.00-17.00 saatleri arasında botları gezebileceği ve görevli personelden bilgi alabileceği belirtildi.
SAHİL GÜVENLİK BOTLARI DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI'NDA ZİYARETE AÇILDI