İstanbul'da Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka Konferansı Düzenlendi
İstanbul’da, sağlık sektöründeki dijital dönüşüm ve yapay zeka uygulamaları üzerine önemli bir etkinlik olan "Hospital Manager Çalıştayları"nın ilki gerçekleştirildi. Çalıştay, İstinye Üniversitesi Vadi Kampüs Ana Yerleşke Kongre Merkezi'nde, "Sağlıkta Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka Entegrasyonu" başlığı altında yapıldı.
Sağlık Bakan Yardımcısı'nın Açıklamaları
Çalıştayda konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayıp Birinci, sağlık yönetiminde koruma, tedavi etme ve maliyet etkinliği konularının önemine değindi. Birinci, sağlıkta dijitalleşmenin Türkiye'de son 15 yılda önemli mesafeler kat ettiğini belirtti.
Sağlık verisini kullanma oranının %82 olduğunu ifade eden Birinci, "12 yıl önce Google'dan sağlık verisi sorgulayan insan sayısı %18 iken, bu oran şimdi %54'e yükseldi. Türkiye'de 90 yaş üstü bireylerin %45’i sağlık verisi sorgulamış durumda" dedi.
Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka Vurgusu
Birinci, insanların kendi sağlıklarına sahip çıkmasının önemini vurgulayarak, dijital sistemlerin bu konuda önemli bir rol oynadığını belirtti. Ayrıca, doğru yapılan işlerin dijital ikizler tarafından daha etkin bir biçimde yönetileceğini ifade etti.
Panel ve Katılımcılar
Açılış konuşmalarının ardından çalıştay, çeşitli panellerle devam etti. İlk oturumda Karar destek sistemlerinde yapay zeka yazılımlarının rolü ele alındı. Bu oturumun moderatörlüğünü Bakan Yardımcısı Birinci üstlenirken, panelistler arasında Acıbadem Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Tanzer Özdil, İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Şenol Pişkin, Koç Sistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, WisdomEra CEO'su Dr. Levent Korkmaz ve One Dose Health Genel Müdürü Tolga Tuncer yer aldı.
Çalıştayda, Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve Hospital Manager Yayın Yönetmeni Oğuz Engiz gibi isimlerin de aralarında bulunduğu birçok katılımcı yer aldı.