Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref Kudra Gazze'deki acı bilançoyu paylaştı

Gazze şeridinde yaşanan korkunç tablo ile alakalı açıklama Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref Kudra tarafından paylaşıldı.

Yayın Tarihi: 24.12.2023 16:41
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 16:52

 Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref Kudra Gazze'deki acı bilançoyu paylaştı

İsrail'in Gazze şeridinde düzenlediği saldırılar devam ediyor. Gazze şeridinden devam eden insani kriz ile alakalı ölen Filistinli sayısı ile alakalı net rakam verildi. 

7 Ekim'den bu yana İsrail ordusunun Gazze şeridinde düzenlediği saldırılarda, binlerce Filistinli hayatını kaybetmiş ve binlerce kişide yaralanmıştı. Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref Kudra tarafından bugün yapılan yazılı basın açıklamasında Gazze şeridindeki son gelişmeler ve detaylar paylaşıldı. 

İsrail'in, Gazze şeridine son bir gün içerisinde düzenlediği kara ve hava saldırılarında 166 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 384 filistinlinin de yaralandığı açıklandı. 

gazze

KORKUNÇ TABLO AÇIKLANDI

Şehit olanların arasında kadın ve çocukların bulunduğunu açıklayan Kudra yaralıların bir kısmının da durumunun ağır olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı sözcüsü tarafından 7 Ekim'den bu yana bölgede hayatını kaybeden Filistinli sayısının 20.424'e çıktığı açıklanırken yaralı sayısının da 54.036'ya ulaştığı bilgisi verildi. 

AMBULANSLAR HEDEF ALINIYOR

Öte yandan Gazze de sağlık kuruluşları ve personellerinin de saldırılardan nasibini aldığı açıklanırken hedeflerin özellikle de hastaneler ve ambulanslar olduğu belirtildi. Tıbbi malzeme bulunması konusunda sıkıntılar yaşandığı açıklandı.

Kudra açıklamasında, Gazze şeridinde yaşanan insani dramın sona ermesi için insan hakları kuruluşlarını, harekete geçmeleri konusunda uyardı. Ablukanın kaldırılması bölgeye insani yardımın ulaştırılması ve saldırıların durdurulması konusunda açıklama yapan Kudra, Filistin halkının haklarının tanınması gerekliliğini de sözlerine ekledi