Sağlık Bakanı Memişoğlu, Üreten Sağlık Modeli ile Sağlıklı Türkiye Yüzyılı Programını Duyurdu
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Üreten Sağlık Modelimiz, inşallah 'Milli Sağlık Teknoloji' hamlemizin lokomotifi olacaktır" dedi. Sağlıklı Türkiye Yüzyılı temalı tanıtım toplantısı, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.
Bakan Memişoğlu, 2002 yılından bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde sağlık sisteminde sağlanan büyük değişim ve gelişime dikkat çekerek, AK Parti hükümetleri döneminde yürütülen Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın önemine vurgu yaptı.
Pandemi döneminde, gelişmiş ülkelerde sağlık hizmetlerinin kesintiye uğradığını ifade eden Memişoğlu, Türkiye'nin bu dönemde tüm vatandaşlara kesintisiz sağlık hizmeti sunduğunu ve ihtiyaç duyan ülkelere destek sağladığını belirtti.
Küresel Salgında Güçlü Sağlık Altyapısının Önemi
Memişoğlu, küresel Kovid-19 salgını ve 6 Şubat depremlerinin Türkiye'nin güçlü sağlık altyapısının önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. "Sağlık alanında yeni bir adım daha atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 'Koruyan, Geliştiren ve Üreten Sağlık Modeli' ile 'Sağlıklı Türkiye Yüzyılı Programı'nı hayata geçiriyoruz" diye konuştu.
Bakan, TÜSEB üzerinden fikirden ürüne giden bir ekosistem inşa edeceklerini ve bu ekosistemin, milli sağlık teknoloji hamlesinin taşıyıcısı olmasını amaçladıklarını vurguladı. Üreten Sağlık Modeli ile ülkenin ekonomik büyümesi ve kalkınmasına katkı sunmayı hedeflediklerini ekledi.
Teknoloji Transfer Ofisleri ve Ar-Ge Desteği
Bakan Memişoğlu, Etlik, Bilkent ve Çam Sakura şehir hastanelerinde 'Teknoloji Transfer Ofisleri' kuracaklarını, bu ofislerin sağlık çalışanlarını üretim süreçlerine aktif olarak dâhil edeceğini ifade etti. Ayrıca, Ar-Ge desteklerini 2025 yılında iki katına çıkararak, tıbbi cihaz ve ilaç geliştirme projelerine hız verdiklerini kaydetti.
Bakan Memişoğlu'ndan Müjdeli Haber
Memişoğlu, TÜSEB tarafından desteklenen bilimsel çalışmalarda, sağlık hizmetlerinin SGK tarafından karşılanmasının meclisten geçtiğini duyurdu. Bakan ayrıca, Türkiye'nin sağlık alanında dışa bağımlılığını azaltmak için önemli adımlar atacaklarını belirtti.
Yerel Üretimin Artırılması Hedefi
Cumhurbaşkanlığı Sağlıklı Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu, Türkiye'nin sağlık sisteminin kriz dönemlerinde dayanıklılığının artırılması gerektiğini belirterek, yerli üretimi teşvik etmenin öncelikli hedefleri arasında olduğunu söyledi.
TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, kurumun yerli üretimi artırma üzerindeki çalışmalarına değinerek, aşı geliştirme projeleri hakkında bilgi verdi. Kervan, kuduz aşısının yanı sıra kalp akciğer makineleri ve yenidoğan ventilatörlerinin geliştirilmesi için de çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.
Toplantının sonunda, Sağlıklı Türkiye Yüzyılı "Üreten Sağlık" temalı işbirlikleri kapsamında 12 alanda protokoller imzalandı. Sağlık Bakanı Memişoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ASELSAN ve TÜBİTAK ile önemli bir işbirliği protokolü imzaladı.
Sağlıklı Türkiye Yüzyılı "Üreten Sağlık" temalı tanıtım toplantısı Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (sağ 2), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır (sol 2), Cumhurbaşkanlığı Sağlıklı Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu (sağda), hastane yöneticileri, firma yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Sağlıklı Türkiye Yüzyılı "Üreten Sağlık" temalı tanıtım toplantısı Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (sağ 2), Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır (sol 2), Cumhurbaşkanlığı Sağlıklı Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu (sağda), hastane yöneticileri, firma yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.