Sağlık Bakanı Memişoğlu, Kayseri Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi Açılışında Bağımlılıkla Mücadele Verilerini Paylaştı

Sağlık Bakanı Memişoğlu, 2024 yılında bağımlılıkla mücadele kapsamında AMATEM'lere 373 bin başvuru yapıldığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 05.03.2025 20:07
Güncelleme Tarihi: 05.03.2025 20:07

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Kayseri Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi Açılışında Bağımlılıkla Mücadele Verilerini Paylaştı

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Bağımlılıkla Mücadele Açıklamaları

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 2024 yılında 373 bin bağımlının AMATEM'lere tedavi için başvurduğunu ve bunlardan 10 bin 473

Bakan Memişoğlu, açılışta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen projelere de değinerek, bu projelerin uluslararası platformda takdir toplamasının önemini vurguladı.

Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu

2019 yılında oluşturulan Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu sayesinde, bakanlıklar ve diğer paydaşlarla işbirliği içinde bağımlılıkla mücadele çabalarının kararlılıkla sürdüğünü belirten Memişoğlu, son olarak 2024-2028 Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi'nin onaylandığını ifade etti.

Bakanlığın Sağladığı Hizmetler

İl sağlık müdürlüklerinin koordinasyonunda, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulları aracılığıyla eylem planları uygulandığını belirten Memişoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın sunmuş olduğu 35 AMATEM ve 14 ÇEMATEM ile toplam 1501 yatak kapasiteli 64 Yataklı Arındırma Merkezi bulunduğuna dikkat çekti.

Ayrıca, 2024 yılında ÇEMATEM’lere yapılan başvuruların 10 bin 383 olduğunu ve 799 gencin yatarak tedavi aldığını kaydetti. 565 sigara bıraktırma polikliniği aracılığıyla da 150 bin 467 kişiye hizmet verdiklerini vurguladı.

Yeşilay'ın Rolü

Bakan Memişoğlu, Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadeledeki koruyucu ve önleyici aktivitelerinin önemini de ifade ederek, bu projelerin Bağımlılıkla Mücadelede sosyal destek sağlama noktasında büyük rol oynadığını belirtti.

Yeni açılan rehabilitasyon merkezinin, bağımlılığın önlenmesi ve tedavi süreçlerinde önemli bir katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Memişoğlu, daha önce Diyarbakır ve Bursa'daki merkezlerle birlikte bu projelerin güçlendirilmesini desteklediğini sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında açılışı yapılan Kayseri Yeşilay...

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında açılışı yapılan Kayseri Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen programa katılarak konuşma yaptı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında açılışı yapılan Kayseri Yeşilay...

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında açılışı yapılan Kayseri Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen programa katılarak konuşma yaptı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı