Bist 100
10.707,85 0%
DOLAR
32,21 0%
EURO
35,04 0,08%
ALTIN
2.516,64 1,14%

Sağlık Bakanı Koca hastane randevu sisteminde yapılan güncellemeyi duyurdu!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevularındaki yeni düzenlemeyi açıkladı!

Yayın Tarihi: 09.05.2024 13:57
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 13:57

Sağlık Bakanı Koca hastane randevu sisteminde yapılan güncellemeyi duyurdu!

Bir süredir ülke gündeminden düşmeyen hastane randevularıyla ilgili yeni düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ile birlikte Bakan Koca, randevu sisteminde yeni bir dönemin başlayacağını vurguladı. 

Hastanede randevu bulunmaması ve randevularına gelmeyen hastalar nedeniyle randevu alamayanlar için yeni bir düzenlemeye gidildi. Bakan Koca tarafından açıklanan değişiklikleri kapsamında Pazartesi günü itibarıyla randevularda yeni dönemin başlayacağı vurgulandı. 

Her alanda olduğu gibi verimlilik ilkesini benimsediklerini öne süren Bakan Koca, sağlık sistemi ve sağlık hizmetinin esas olduğunu aktardı. 

Türkiye’nin sağlık hizmetini bedava sunan sayılı ülkelerden olduğunu anımsatan Bakan Koca, randevu kapasitesinin yüzde 30’unun kullanılamaz hale geldiğini kaydetti. Bu nedenle de sağlık hizmeti almayı kolaylaştıracak yeni bir altyapı kurulduğunu açıkladı. MHRS, telefon ve internet üzerinden alınabilecek olan randevularda hastalara bildirim gideceği aktarıldı. Buna göre randevu alan hastalar, randevusundan bir gün önce akşam saa 20.00’de randevusuna onay veriyor olacak. Bu sırada gelemeyecekse de randevusunu iptal ederek yoğunluk engellenecek. Randevusunu iptal etmeyen ya da gelemeyeceğini belirtmeyenlere ise sınırlı süreler ile randevu yasağı konulacak.