Safranbolu'da Kurban Bayramı Öncesi Lokum İmalatı Yoğunlaştı

Safranbolu'da Kurban Bayramı öncesi lokum üreticileri siparişlere yetişmek için yoğun mesai yapıyor; Safrantat günlük ortalama 750 paket üretim gerçekleştiriyor.

Yayın Tarihi: 24.05.2026 12:18
Güncelleme Tarihi: 24.05.2026 12:23

Safranbolu'da Kurban Bayramı Öncesi Lokum İmalatı Yoğunlaştı

Safranbolu'da Kurban Bayramı Öncesi Lokum İmalatı Yoğunlaştı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde Kurban Bayramı öncesi lokum imalatçıları siparişlere yetişebilmek için yoğun mesailerini sürdürüyor.

Üretim, çeşitler ve öne çıkan özellikler

Türk kent kültürünün günümüze kadar bozulmadan gelen önemli lezzetlerinden biri olan Safranbolu lokumu, safranlı başta olmak üzere damla sakızlı, fındıklı, güllü, çifte kavrulmuş, çikolatalı, sade ve fıstıklı çeşitleriyle yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuluyor.

Diğer lokumlara göre daha hafif, katkısız olması ve boğazı yakmaması Safranbolu lokumunun dikkat çeken özellikleri arasında gösteriliyor.

Safrantat üretimi ve siparişler

Safrantat lokum imalathanesinin satış müdürü Muharrem Sezer, bayram yoğunluğunun başladığını belirterek siparişlere yetişmeye çalıştıklarını söyledi.

Sezer, üretim çeşitlerini aktarırken şunları söyledi: "Antep fıstıklı çifte kavrulmuş, klasik fındıklı, safranlı, incirli cevizli, yaban mersinli fındıklı, duble fındıklı ve yaban mersinli fındıklı lokum çeşitleri üretiyoruz."

Günlük ortalama 750 paket üretim gerçekleştirdiklerini aktaran Sezer, lokum ve şekerleme fiyatlarının kullanılan malzemeye göre değişiklik gösterdiğini kaydetti.

En çok tercih edilen ürünlerin klasik fındıklı, safranlı ve çifte kavrulmuş lokum çeşitleri olduğunu dile getiren Sezer, üretimin bayram sonuna kadar aralıksız devam edeceğini ifade etti.

UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİ’NDE YER ALAN KARABÜK’ÜN SAFRANBOLU İLÇESİNDE KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ...

UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİ’NDE YER ALAN KARABÜK’ÜN SAFRANBOLU İLÇESİNDE KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ LOKUM İMALATÇILARI SİPARİŞLERE YETİŞEBİLMEK İÇİN YOĞUN MESAİLERİNİ SÜRÜYOR.

UNESCO DÜNYA MİRASI LİSTESİ’NDE YER ALAN KARABÜK’ÜN SAFRANBOLU İLÇESİNDE KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ...

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.