Nilüfer'de muhtarlarla birlik ve çözüm vurgusu
Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında ilçede görev yapan mahalle muhtarlarıyla Nilüfer Botanik Garden'da bir araya geldi. Etkinlikte Başkan Özdemir ve eşi Nuray Özdemir'in yanı sıra belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer, Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Bayraktar, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Bursa Temsilcisi Dilek Tez ile mahalle muhtarları yer aldı.
taleplerin takibi ve halk memnuniyeti:
Toplantıda Nilüfer kent yönetiminin muhtarlar, mahalle komiteleri, Nilüfer Kent Konseyi ve kadın dernekleriyle birlikte yürütüldüğü vurgulandı. Başkan Özdemir, ilçede 64 mahalleye adil hizmet götürme prensibiyle hareket ettiklerini belirterek, önceliklerin bütçe ve aciliyet esasına göre belirlendiğini söyledi. Bu yıl muhtarlar aracılığıyla belediyeye ulaşan 11.470 talep ve şikayetin yüzde 95,8'inin olumlu sonuçlandırıldığını açıklayan Özdemir, kapatılan her talebin ardından halkla ilişkiler biriminin vatandaşı arayarak sorunun gerçekten çözüldüğünü teyit edeceği yeni uygulamaya geçtiklerini aktardı.
Başkan Özdemir, hizmetlerin vatandaşın vergileriyle oluşturulan bütçeyle yapıldığını hatırlatarak, bu kaynağın korunmasının önemine dikkat çekti ve harcamalarda şeffaflık ile etkinlik ilkelerini yineledi.
Nilüfer'in cazibe merkezi haline gelmesiyle birlikte yoğun planlama baskıları ve çevre riskleriyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunan Özdemir, gelecekte yaşanabilecek gıda ve su krizlerine karşı tarım toprakları ile ormanların korunmasının zorunlu olduğunu vurguladı. Taş ocakları, maden işletmeleri ve planlanan katı atık tesisi nedeniyle yaklaşık 2 milyon metrekare orman alanının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtilen konuşmada, bu tehditlere karşı ortak hareket etme çağrısı yapıldı.
Başkan Özdemir, esas olanın halkın isteği olduğunu ifade ederek 600 bin Nilüferlinin iradesine kimsenin direnemeyeceğini söyledi ve birlik mesajı vererek El ele verildiğinde İlçenin 50 yıl sonra da Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri olmaya devam edeceğini belirtti.
muhtarların dayanışma ve ortak akıl mesajı:
Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer Nilüfer'de muhtarlık yapmanın ayrıcalık olduğunu söyleyerek Başkan Özdemir ve ekibine teşekkür etti. Yılmazer, teknolojinin muhtarlık kurumunu güçlendirdiğini ve mahallelerdeki öncelikli ihtiyaçların belediyeyle uyum içinde giderildiğini kaydetti.
Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Bayraktar ise muhtarların vatandaş ile kurumlar arasındaki ilk köprü olduğuna dikkat çekti. Bayraktar, muhtarların karar alma süreçlerine katkı sunduğunu ve mahallelerin yaşam kalitesini artırmak için belediyeyle ortak akıl ve dayanışma içinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
Etkinlik, muhtarlara günün anısına çiçek ve hediye takdimi ile son buldu ve katılımcılar toplu fotoğrafla buluşmayı noktaladı.
NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI ŞADİ ÖZDEMİR, 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA İLÇEDEKİ MAHALLE MUHTARLARIYLA BİR ARAYA GELDİ. MUHTARLAR ÜZERİNDEN GELEN TALEPLERİN YÜZDE 95,8’İNİ ÇÖZÜME KAVUŞTURDUKLARINI BELİRTEN BAŞKAN ŞADİ ÖZDEMİR, NİLÜFER’İN TARIM VE ORMAN ALANLARINI TEHDİT EDEN PLANSIZ PROJELERE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE ETME ÇAĞRISI YAPTI.