DOLAR
42,79 -0,21%
EURO
50,21 -0,05%
ALTIN
5.942,22 0,27%
BITCOIN
3.652.840,59 -0,66%

Sadettin Saran: Gençlere öncelik, tüzük değişikliği ve üç yıllık şampiyonluk kıstası önerisi

Fenerbahçe başkan adayı Sadettin Saran, tüzük değişikliğiyle gençlere öncelik, üç yıl şampiyonluk kıstası ve Yatırım AŞ planlarını AA canlı yayınında anlattı.

Yayın Tarihi: 17.09.2025 15:30
Güncelleme Tarihi: 17.09.2025 15:30

Sadettin Saran: Gençlere öncelik, tüzük değişikliği ve üç yıllık şampiyonluk kıstası önerisi

Sadettin Saran AA Spor Masası'nda: Vizyon ve öncelikler

Fenerbahçe kulübü başkan adayı Sadettin Saran, Anadolu Ajansı'nın İstanbul'daki Uluslararası Haber Merkezi'nde yayınlanan Spor Masası programında kulüp yönetimine ilişkin kapsamlı bir vizyon sundu. Saran, gençlere alan açma hedefi, tüzük değişikliği önerileri ve sportif beklentilerini programda ayrıntılı biçimde aktardı.

Tüzük değişikliği ve başkanlık süresine ilişkin öneriler

Saran, üzerinde 3 senedir çalışılan tüzük değişikliği taslağını genel kurula sunacaklarını belirtti. Önerinin temel noktalarından biri, başkanlık performansına bağlı süre düzenlemesi: "Takımı 3 sene şampiyon yapamazsan gideceksin. Şampiyon yaparsan da en fazla 6 sene kalacaksın." Bu uygulamanın örneğini Amerika Birleşik Devletleri'nde gördüklerini söyleyen Saran, "Belki bunun ilk kurbanı ben olacağım" diyerek önerinin kuralcı yönüne vurgu yaptı.

Gençlere öncelik ve yönetsel süreklilik

Saran, kulübün geleceği açısından gençlere alan açmanın önceliği olduğunu vurguladı: "Başkanlık, 27 sene boyunca iki başkan arasında gidip gelmiş. Tüzük değişikliğini yapacağımı açıkladığım zaman gençler çok mutlu oldu. Biz, bunu onlar için yapıyoruz. Onların önünü açmak istiyoruz."

Yönetimde liyakati ve kurumsal hafızayı korumanın önemine dikkat çekti: "Daha önceki dönemlerde yapılan hatalardan bir tanesi de çok fazla insanın değişmesi. Bu, kurumsal hafızaya zarar verir. Ben, geldiğim zaman liyakate bakarım."

Sportif akıl, iletişim ve TFF değerlendirmesi

Saran, Fenerbahçe'nin son 11 sezonda şampiyon olamama nedenleri arasında futbol aklında, karar merciinde ve iletişimde sorunlar gördüğünü söyledi. Özellikle Samandıra ile kulüp yönetimi arasındaki iletişim problemini işaret ederek bunların çözümünü "insan sevgisi" ve sağlam yönetim yapısında aradı.

Türkiye Futbol Federasyonu ve hakem kararlarına dair değerlendirmesinde Saran, dış etkenlerin varlığını kabul etti fakat bunun bahanelere sığınma gerekçesi olmaması gerektiğini vurguladı: "'Dış etken var.' dedikten sonra bahanelere sığınmak da zayıflıktır. Bunu yanlış buluyorum." Federasyonla ve ilgili kurullarla iletişimin önemine de dikkat çekti.

Mali ve altyapı projeleri: Yatırım AŞ ve kombine hamlesi

Saran, kulübün gelirlerini artırmak amacıyla Yatırım AŞ kurulacağını ve ekibinde finanstan ve hukuktan anlayan isimlerin yer aldığını belirtti. Mevcut projeleri geliştireceklerini ifade eden Saran, "200 milyon dolardan fazla gelir bekliyoruz." değerlendirmesini paylaştı.

Tribün atmosferine dönük hedefleri arasında kombine sayısını 20 binden 40 bine çıkarmak ve "Kadıköy Cehennemi" ile "Fenerbahçe Ruhu"nu geri getirmek olduğunu açıkladı. Ayrıca gayrimenkul, kulüp kanalı, dijital platform ve yaşlı üyeler için projeler bulunduğunu söyledi.

Ali Koç ve mevcut yönetim üzerine sözler

Saran, mevcut başkan Ali Koç'u iyi bir Fenerbahçeli ve çeşitli hizmetleri olan biri olarak tanımlarken, kendisinin fark yaratacağı mesajını verdi. Ali Koç ile bakanlık nezdinde yapılan görüşmelere dair açıklamada ise kulübün kriz yaşamasını istemedikleri için bu adımların atıldığını belirtti ve teşekkür ettiğini ifade etti.

Ayrıca Ali Koç'un kendisiyle ilgili eleştirilerine yanıt verirken projelerinin olduğunu, E Blok konusunda da mevcut haklar çerçevesinde gereken adımların atılacağını söyledi.

Kongre üyelerine çağrı ve kampanya vurgusu

Saran, kongre üyelerine sandığa katılma çağrısı yaparak sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Fenerbahçelileri değil, Fenerbahçe'yi yönetmeye talibim. Fark yaratacağımı düşünüyorum. Sadece başarıda değil, başarısızlıkta da ezber bozacağıma inanıyorum."

Kampanya sürecinde centilmence hareket ettiklerini, gençlere örnek olmak istediklerini ve mücadeleden kaçmadığını ancak sakin kalmanın gerçek güç olduğunu vurguladı.

Not: Sadettin Saran'ın sözleri program sırasında dile getirdikleri çerçevesinde aktarılmıştır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı