Bist 100
9.367,87 0%
DOLAR
31,09 0,33%
EURO
33,73 0,23%
ALTIN
2.012,52 0,28%

Sadece İki Malzeme İle Kekinizi Kabartın!

Kek yapmak için karbonat ve limon kullanın, kekiniz kabarsın. Bu iki malzeme, kek hamuruna eklenince, kabartıcı bir etki yaratır. Sünger gibi kek yapmanın sırrı burada.

Yayın Tarihi: 05.12.2023 17:55
Güncelleme Tarihi: 05.12.2023 17:55

Sadece İki Malzeme İle Kekinizi Kabartın!

Kekinizi Kabartacak Mucizevi İkili: Karbonat ve Limon

Kek yapmak istiyorsunuz ama kekinizin kabarmasını nasıl sağlayacağınızı bilmiyor musunuz? O zaman size harika bir önerimiz var. Sadece iki malzeme ile kekinizi kabartabilir ve sünger gibi yapabilirsiniz. Bu iki malzeme karbonat ve limon. Nasıl mı? Hemen anlatalım…

Sadece İki Malzeme İle Kekinizi Kabartın!

Karbonat ve Limon Nasıl Kek Kabartır?

Karbonat ve limon, kek hamuruna eklenince, birbirleriyle tepkimeye girer ve kabarcıklar oluşturur. Bu kabarcıklar, kekin içinde hava boşlukları yaratır ve kekin kabarmasını sağlar. Böylece kekiniz, fırında pişerken hem kabarık hem de yumuşak olur. Peki, bu iki malzemeyi kek hamuruna nasıl ekleyeceksiniz? İşte yapmanız gereken adımlar:

  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 5 damla limon suyu

Bu iki malzemeyi bir kâsede karıştırın ve köpürdüğünü görün. Köpüren karışımı, kek hamurunuza ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra kek hamurunuzu, yağladığınız bir kek kalıbına boşaltın ve 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin. Kekinizin hem kabardığını hem de nefis koktuğunu fark edeceksiniz.

Sadece İki Malzeme İle Kekinizi Kabartın!