Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Sadece bir damlasıyla nasır ve ayak kokusunu yok ediyor!

Ayak mantarı, mantar enfeksiyon durumu şeklinde kendini göstermektedir. Bu, ayaklarınızda kaşıntıya, kızarıklığa ve kokuya neden olabilir. Bu özellikle ayaklarınızın sık sık terlediği yaz aylarında yaygındır. Kışın ayaklarınızı sürekli kapalı tutmak, sıkı çoraplar ile nem de ayaklarınızda mantar enfeksiyonlarının oluşmasını teşvik eder. Piyasada pek çok ürün yer alsa da doğal yöntemler kullanarak ayak mantarı sorununuzu giderebilirsiniz.

Yayın Tarihi: 13.01.2024 16:43
Güncelleme Tarihi: 13.01.2024 16:43

Sadece bir damlasıyla nasır ve ayak kokusunu yok ediyor!

Ayak mantarı, terli ayaklardan kaynaklanır ve bulaşıcıdır. Ayak mantarı, ayaklarda kırmızı döküntü, kabarcıklar, yanma ve kaşıntıya neden olan bir cilt hastalığıdır. Çoğu insan hayatının bir noktasında ayak mantarı rahatsızlığı ile karşılaşmaktadır.

Ayak kokusu, mantar ve nasır gündelik hayatta son derece rahatsız edici olarak görülmektedir. Ayak mantarının önlenmesi için ayaklarınızın her zaman temiz tutulması tavsiye edilir. Mantarlar ve nasır genel olarak bakterilerin yoğunlaştığı yerlerde daha fazla yayılır.

Mantarlar nemli yerleri tercih eder. Ayak mantarının en yaygın nedenlerinden biri gün içinde terleyen ayakların kapalı olmasıdır. Ayak mantarını önleyebilmek adına piyasalarda bir çok ürün mevcut ancak doğal yöntemler de bir o kadar etkilidir. Ayak mantarıyla her mutfakta bulunan malzemelerle savaşabilirsiniz.

Ayakkabılar nedeniyle gün içinde aşırı terleyen ve hava alamayan ayaklarda mantar, nasır gibi sorunlar gelişebilir. Ayaklarınız çok ıslak tutulursa veya ıslak ayakla çorap giyilirse mantar gelişebilir. Mantar hastalığı olan birine ait eşyaların kullanılması mantar enfeksiyonlarına yol açabilir.

Ayak mantarı tedavisi

Ayak mantarı çeşitli semptomlarla kendini gösterir. Bu mantar genellikle ayaklarda kaşıntı olarak kendini gösterir, ancak kızarıklık ve bazen beyaz lekeler veya çatlaklar ile fark edilir. ayak mantarı genellikle ayak parmakları arasında başlar ve hızla tüm ayağa yayılabilir.

Elma sirkesi, bilindiği üzere her alanda kullanılmaktadır. Elma sirkesini evinizi temizlemek, cildinize ve saçınıza bakım yapmak için kullanabilirsiniz. Elma sirkesi ayak bakımında da etkilidir.

Elma sirkesi az miktarda A, B1, B2, B6, C ve E vitaminlerini içermektedir. Aynı zamanda elma sişrkesinin içeriğinde kalsiyum, magnezyum, potasyum ve fosfor da vardır. Elma sirkesinin vücudunuza faydaları saymakla bitmez..

Elma Sirkesinin Faydaları

Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı korur. Vücut direncini arttırır.

Vücuttaki alkalin seviyesini arttırarak PH dengesini düzenlemeye destek verir.

Vücutta biriken ödemleri ve toksinleri uzaklaştırır.

UÇUCU YAĞLAR

Esansiyel yağlar, oldukça konsantre ve oldukça etkili olan bitki bazlı aktif bileşenlerdir. Bazıları antifungal özelliklere sahiptir. Ayrıca mantar enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olabilir. Özellikle lavanta ile çay ağacı yağı kullanılabilir.

Etkilenen bölgeyi temizleme işlemiyle başlayın. En sevdiğiniz esansiyel yağı tırnaklarınıza uygulayın. 10-20 dakika bekletin ve daha sonra durulayı. En son temiz bir bezle kurulayabilirsiniz. Bu işlemin günde birkaç kez yapılması önemlidir.

Kullanabileceğiniz diğer esansiyel yağlar arasında antifungal ve antiinflamatuar etkileriyle bilinen hindistancevizi yağı, kekik yağı ve tarçın yağı yer alır. Ayrıca bitkisel yağla karıştırıp doğrudan tırnaklarınıza da uygulayabilirsiniz. Esansiyel yağları kullanmadan önce dirseğinizin veya bileğinizin kıvrımına alerji testi yaptığınızdan emin olun. Özellikle hamileyseniz mutlaka doktorunuza danışın.

KARBONAT

Kabartma tozu ayak parmaklarınızdaki fazla nemi kurutur. Kabartma tozu ve suyu kalın bir macun oluşana kadar karıştırın. Tırnaklarınıza uygulayın, 10 dakika kadar bekletin ve yıkayın. Tırnaklarınızı temiz bezle kurulayın.

Diğer bir yöntem de karbonatla ayak ya da el banyosu yapmaktır. Bunun için de 5 yemek kaşığı kadar karbonatı 1 litrelik ılık suyla seyreltin. Ayaklarınızı veya ellerinizi 15 dakika suda bekletin.

Adaçayı, siyah çay, karbonat, sirke, lavanta yağı gibi bazı doğal yöntemlerle kötü kokular giderilebilir. Ayaklarınızı tuzlu suyla yıkamak terlemenin etkilerini azaltacaktır.

Ayak mantarı tedavisi

LAVANTA YAĞI

Lavanta yağı bakterileri yok etme özelliğine sahiptir ve ayak kokusuna doğal çözümlerden biri olarak önerilmektedir. Lavanta yağının iyileştirici faydalarından yararlanabilmek adına sıcak suyun içerisine birkaç damla damlatmanız yeterlidir. Ayaklarınızı hazırlanan lavanta yağı karışımında 15-20 dakika bekletin.

SARIMSAK

Sarımsak tırnak enfeksiyonlarıyla savaşır. Sarımsağın içerdiği maddeler tırnaklarınızı temizler ve sağlıklı bir durumda kalmasını sağlar. Enfeksiyon semptomlarını ortadan kaldırmaktadır.

Sarımsağın iyileştirici gücünden yararlanın. Sarımsakları ince ince doğrayın ya da ezin. Daha sonra hazırladığınız sarımsağı tırnaklarınıza uygulayın.

KEKİK YAĞI

Kekik yağı sıklıkla mantar sorunları için kullanılır. Antibakteriyel özelliğiyle mantarlı bölgeleri temizler. Mantarla savaşmaya ve tırnaklarınızın doğal ve parlak görünmesini sağlamaya yardımcı olur.

Ayak tırnağı mantarını kekik yağıyla tedavi edebilmek adına ilk olarak etkilenen tırnağa üç damla kekik yağını damlatın. Yağ tamamen emilinceye kadar tırnaklarınıza nazikçe masaj yapın. Tırnak tamamiyle iyileşene kadar bu yöntemi günde iki kez kullanabilirsiniz.

ÇAY AĞACI YAĞI

Sivilce denilince akla gelen ilk doğal yağ çay ağacı yağıdır. Ayrıca tırnak mantarına karşı da oldukça etkilidir. Çay ağacı esansiyel yağı antibakteriyel özelliğinden dolayı tırnak mantarına karşı olarak en etkili doğal çözümlerden biridir. Uygulaması da oldukça kolay.

Mantardan etkilenmiş olan tırnağa 2-3 damla kadar damlatıp hafifçe masaj yapmanız yeterlidir.

LİMON SUYU

Limonun suyu tırnaklarınızın beyazlamasına ve parlamasına yardımcı olacaktır. Eşit miktarda limonun suyu ile zeytinyağını karıştırın. Tırnaklarınızı birkaç dakika bu solüsyonda bekletin. Bu tırnaklarınızı güçlendirmeye yardımcı olacaktır.

Limon suyundaki asitlerle besinler tırnakları güçlendirmekle kalmaz aynı zamanda bölgedeki enfeksiyonlarla savaşır. Tırnak mantarından kurtulmak istiyorsanız vakit kaybetmeyin ve bir limonun suyunu sıkın ve hazırlanan limon suyunu sorunlu tırnağa uygulayın.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı tırnaklarınızı güçlendiren ve aynı zamanda besleyen doğal bir nemlendiricidir. Yatmadan önce az miktarda hindistancevizi yağını tırnaklarınızla tırnak etlerinize nazikçe masaj yapın.

Hindistan cevizi yağının içeriğinden dolayı tırnak mantarının tedavisinde oldukça etki gösterdiği bilinmektedir. Hindistan cevizi yağının başka faydası da tırnaklarınızı beslemesidir. Tırnaklarınızı besler ve tırnak mantarının neden olduğu şekil bozukluklarını ortadan kaldırır.

Hindistan cevizi yağının iyileştirici faydalarından yararlanmak için etkilenen tırnağa birkaç damla hindistan cevizi yağı uygulamanız yeterlidir. Bu yöntem tırnak tamamiyle iyileşene kadar günde iki kez kullanılabilir.