Bist 100
9.375,19 0%
DOLAR
31,12 0,26%
EURO
33,82 0,55%
ALTIN
2.023,54 0,06%

Sadece 3 Malzeme İle Süt Reçeli Nasıl Yapılır? İşte Tarifi..

Süt reçeli yapmak için taze inek sütü, toz şeker ve kabartma tozu gerekiyor. Sütü kaynatıp koyulaştırınca kavanoza koyun. 1 kilogram süt ile 1 kavanoz süt reçeli elde edin

Yayın Tarihi: 16.12.2023 17:53
Güncelleme Tarihi: 16.12.2023 17:53

Sadece 3 Malzeme İle Süt Reçeli Nasıl Yapılır? İşte Tarifi..

Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

Süt reçeli yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

  • 1 kilogram tam yağlı inek sütü
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat

Sadece 3 Malzeme İle Süt Reçeli Nasıl Yapılır? İşte Tarifi..

Süt Reçeli Yapmanın İpuçları

Süt reçelinin kıvamının güzel olması için pastörize edilmemiş taze inek sütü tercih etmelisiniz. Sütü kaynatırken köpürmesini önlemek için geniş ve derin bir tencere kullanın. Süt reçeline lezzet katmak için çubuk vanilya da ekleyebilirsiniz.

Sadece 3 Malzeme İle Süt Reçeli Nasıl Yapılır? İşte Tarifi..

Süt Reçeli Yapılışı

  • Sütü ve şekeri derin bir tencereye koyun ve kaynayana kadar arada bir karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra kabartma tozu veya karbonatı ekleyin ve hızlıca karıştırın.
  • Süt çok fazla kabaracağı için tencerenin taşmasına dikkat edin. Sonra kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Süt rengi sararmaya ve koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın ve kavanoza doldurun. Bu süre yaklaşık 45 dakika sürer.
  • Kavanoz soğuyunca kapağını kapatın ve buzdolabına kaldırın. Süt reçeliniz hazır. Afiyet olsun.

1 kilogram süt ile yaptığınız süt reçeli, kaynama esnasında azalır ve yoğunlaşır. Bu yüzden 1 kilogram süt ile yaklaşık 1 kavanoz süt reçeli elde edersiniz.