Sadberk Filizkan dört kitabını okuyucularla buluşturuyor
İmza günleri 27-30 Kasım tarihlerinde Manisa'da
Ankara ve Manisa illerinde toplam 31 yıl sınıf öğretmenliği yapan Sadberk Filizkan, hazırladığı dört kitabı okuyucularla buluşturuyor. Filizkan’ın imza günleri, 27-30 Kasım tarihlerinde Manisa Fuar Merkezi’nde düzenlenen Kitap Günleri Fuarı’nda gerçekleştirilecek.
Emekliliğini torunlarının bakımına ve eğitimine ayıran Filizkan, görevini aktif olarak bıraksa da çocuklardan hiç kopmadı. Yaşadığı sitede, özellikle pandemi döneminde okula gidemeyen çocuklara gönüllü olarak okuma-yazma öğretti; bugün de site içinde çocuklara ders desteği sağlamaya devam ediyor.
Son üç yılda yaşadıklarından ve ailesinden dinlediği hikayelerden yola çıkarak kaleme aldığı dört kitabı, farklı temalarıyla öne çıkıyor. Rumeli’den Türk Masalları büyüklerden duyduğu masalları derlerken, Hüzünlü Hikayeler aile bireylerinin yaşanmış dramatik olaylarını aktarıyor. Evcil hayvanların karşılıksız vefasını anlattığı Yaşanmış Hayvan Hikayeleri ise gerçek öykülere yer veriyor. Ayrıca doğa ve çevre bilincini ilkokul düzeyinde aşılamak amacıyla 1., 2. ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik masal olarak hazırladığı Başka Gezegenlerdeki Yaşam adlı eseri de kitaplaştırdı.
Filizkan, çevre ve doğa sevgisi ile hayvanlara karşı duyarlılığı önceleyen bu dört kitabını Öğretmenler Günü haftasında okuyuculara sunmanın heyecanını yaşadığını belirtti. 27-30 Kasım 2025 tarihleri arasında Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı’nda yerel yazarlar buluşması kapsamında okurları için imza verecek.
Gerçek yaşamdan derlediği hikayeleri geleceğe aktarmayı amaçladığını vurgulayan Sadberk Filizkan, çevre duyarlılığının önemine dikkat çekti ve Atatürk’ün şu sözünden ilham aldığını söyledi: "Çevremizi korumak aklın yoludur". Filizkan, "Bugün dünyamızı tehdit eden en büyük sorunlardan biri doğanın kirletilmesidir. Çevremizi bizden sonraki nesillere tertemiz bırakmak birinci görevimiz olmalı. Sokaklarda, kaldırımlarda gördüğüm çöpler beni her zaman üzmüştür. Çevre hepimizin ortak yaşam alanı; onu kirletmemek, temiz tutmak ve bize en çok vefa gösteren evcil hayvanları incitmeden sevmek her bireyin asli görevidir." dedi.
Öğrencilerine, çocuklarına ve torunlarına hep çevre bilincini aşıladığını belirten Filizkan, sözlerini şu ifadeyle tamamladı: "Atasözümüz der ki; herkes kapısının önünü süpürürse sokaklar temiz olur. Ben de hazırladığım bu kitapların özellikle ilkokul öğrencilerine yararlı olacağına inanıyorum."
ANKARA VE MANİSA’DA TOPLAM 31 YIL SINIF ÖĞRETMENLİĞİ YAPAN SADBERK FİLİZKAN, HAZIRLADIĞI DÖRT KİTABI OKUYUCULARIYLA BULUŞTURUYOR. FİLİZKAN’IN İMZA GÜNLERİ, 27-30 KASIM TARİHLERİNDE MANİSA FUAR MERKEZİ’NDE DÜZENLENEN KİTAP GÜNLERİ FUARI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK.