Bist 100
10.247,75 0%
DOLAR
32,25 -0,03%
EURO
34,66 -0,16%
ALTIN
2.383,75 -0,19%

Saçtaki kepeği kabuğu söküp alıyor! Bu tarifle saç peelinginizi evde yapın

Saçlarınızın sağlıklı ve hoş görünmesini istiyorsanız bu haberi mutlaka okuyun! Saç peelingi yaparak bu istediklerinize kavuşmak mümkün! Detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 13.01.2024 16:16
Güncelleme Tarihi: 13.01.2024 16:16

Saçtaki kepeği kabuğu söküp alıyor! Bu tarifle saç peelinginizi evde yapın

Sağlıklı ve hoş görünen saçlar için doğru saç bakımı çok önemlidir. Saç peelingleri artık ticari olarak mevcuttur. Ama "Ben doğal bir insanım" diyenler adına seçenekler var. Dermatolog Asmita Dhekne Chebbi, evde yapabileceğiniz altı saç peelingi tarifini paylaşıyor. Detayları haberimizde.

EVDE YAPACAĞINIZ ALTI SAÇ PEELİNGİ TARİFİ

Son zamanlarda kişisel bakım alanında “peeling” kelimesini sıklıkla duyarız. Peeling, ölü hücreleri cildin yüzeyinden uzaklaştıran bir tür cilt temizleme işlemidir ve öncelikle cilt için kullanılıyor gibi görünse de aslında saçlarınız için de önemlidir. Saç peelingi saç derisindeki fazla yağı, parçacıkları ve birikintileri giderir. Günümüzde piyasada pek çok ürün bulunsa da doğal ürünleri tercih etmek isteyenler için bazı alternatifler de bulunmaktadır. Dermatolog Asmita Dhekne Chebbi, ev yapımı saç derisi peelingi için bazı kolay tarifler paylaşıyor.

Hindistan cevizi yağı ve esmer şeker: Saç derinizi nemlendirmek adına hindistan cevizi yağı ve esmer şekeri karıştırarak bir peeling oluşturabilirsiniz.

Elma sirkesi ve kabartma tozu: Bu bileşenler pH'ı dengelemek ve birikmeyi gidermek için birleştirerek peeling oluşturabilirsiniz.

Aloevera ve deniz tuzu: Ölü cilt hücrelerini rahatlatmak ve temizlemek için aloe vera jeli ve deniz tuzunu karıştırın.

Evde Yapacağınız Altı Saç Peelingi Tarifi

Yulaf ezmesi ve bal: Bu kombinasyon ölü deri hücrelerini temizler, iltihabı hafifletir ve saç derisini besler.

Çay ağacı yağı ve şeker: Antibakteriyel ve antifungal bir peeling oluşturmak adına birkaç damla çay ağacı yağını şekerle karıştırın.

Yoğurt ve limon suyu: Yoğurtla karıştırılan limon suyunun asitliği saç derisini temizler ve yağ üretimini dengeler.

Saç adına yapılan peelingin yararları ise şu şekilde sıralanabilir; peeling yaparken saç derinize masaj yapmak kan dolaşımını artırır ve besinleri saç köklerinize taşır. Bu uygulama saç derisini temizleyerek saç köklerinin tıkanmasını ve olası saç problemlerini önler. Ölü cilt hücrelerini temizleyerek daha sağlıklı bir saç derisi ortamını destekler. Geliştirilmiş kan dolaşımı ve temiz bir saç derisi saçın hızlı uzamasını sağlayacaktır. Peelingi şu sırada uygulamalısınız; öncelikle saçlarınızı şampuanlayıp durulayın. Parmaklarınızla dairesel hareketler kullanarak ev yapımı peelinginizden az miktarda doğrudan saç derinize uygulayın. (Saçınızın her yerine uygularsanız saç derinize zarar vereceğinden çok fazla uygulamamaya dikkat edin.) Son olarak saçınızı iyice durulayın. İltihaplanma, yara izi, sedef hastalığı veya egzama gibi saç derisi sorunları olan kişiler, saç derisi peelinglerini kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır. Tarifteki malzemelere alerjisi olan kişilerin de bunlardan kaçınması gerekir.