Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Saç dökülmesinden şikayetçi olanlar avuç avuç yiyor! 1 ayda fırça gibi saç çıkarıyor

Kuruyemişler insan sağlığına oldukça faydalıdır. Kabak çekirdeği mevsiminde yenildiğinde oldukça etkilidir.

Yayın Tarihi: 13.02.2024 15:27
Güncelleme Tarihi: 13.02.2024 15:27

Saç dökülmesinden şikayetçi olanlar avuç avuç yiyor! 1 ayda fırça gibi saç çıkarıyor

Kuruyemiş tüketimi insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Kuru üzüm, leblebi, kabak çekirdeği gibi kuruyemişleri günün belirli saatlerinde tüketmek vücudunuzdaki vitamin ve mineral eksikliğini gidermeye yardımcı olur. Bu sayede uyku bozuklukları, uyuşukluk, kansızlık şeklindeki sorunlar tedavi edilir. Artık birçok doktor, hastalarına kuruyemiş yemeyi öneriyor.

Kabak çekirdeğinin faydaları

Günümüzde kabak çekirdeğinin mevsiminde tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Kabak çekirdeği mükemmel bir çinko kaynağıdır. Bu nedenle kabak çekirdeği kabuklarının prostat büyümesine olumlu etkisi olduğu bilinmektedir. Ancak kabak çekirdeğinin kabuğundaki riptofan maddesi mutluluk hormonu serotonin ile birlikte uyku hormonu melatoninin üretilmesine yardımcı olur. Bu, uykusuzluk çeken kişiler için önemli destektir.

Kabak çekirdeğinin faydaları

Kabak çekirdeği kabukları aynı zamanda kötü kolesterol seviyesini düşüren, damar sertliğini önleyen ve kan damarlarının esnekliğini artıran fitosteroller açısından da zengindir. Ayrıca kabak çekirdeği kabukları saç dökülmesini önleyen güçlü antioksidanlar içerir.