Bist 100
10.247,75 0%
DOLAR
32,28 0,04%
EURO
34,98 0,31%
ALTIN
2.385,02 0,16%

Saç boyatmayı unutturacak formül! Beyaz saçları bile doğal rengine çeviriyor

Yaşlandıkça saçlarınız beyazlar. Bazen de genç yaşlardan itibaren gri saçlar ortaya çıkabilir. Gri saçlara neden olan birçok faktör vardır. Vitamin ve mineral eksiklikleri, stres, zararlı alışkanlıklar, hormonal dengesizlikler ve düzensiz beslenme gibi birçok faktör saçların erkenden beyazlamasına neden olur. Saçları beyazlayan herkes saçlarını boyayarak bu durumdan kurtulmaya çalışır. Fakat; saç boyalarında saçınıza zarar verebilecek ve sağlığını etkileyebilecek çok fazla kimyasal madde bulunur. Gri saçları evde boya olmadan doğal rengine döndürmenin birkaç yolu vardır.

Yayın Tarihi: 29.01.2024 20:42
Güncelleme Tarihi: 29.01.2024 20:42

Saç boyatmayı unutturacak formül! Beyaz saçları bile doğal rengine çeviriyor

Gri saç doğal bir yaşlanma süreci şeklinde kabul edilir. Yaşlandıkça saçlarımızdaki gri saçların sayısı artar. Araştırmalar ayrıca gri saçın, saça renk verem pigment olan melanin durumunun azalmasından kaynaklandığını da göstermiştir.

Zamanla saç folikülündeki melanini üreten hücreler hasar görürken üretilen melanin miktarı azalabilir ve sonunda saç griye dönüşebilir. Saçınızdaki beyazları gizlemek için saçlarınızı renklendirmeyi tercih edebilirsiniz. Ancak sürekli saçlarınızı boyamak saç köklerinize zarar vererek saçlarınızın hasar görmesine ve dökülmesine, cansız, mat görünmesine neden olabilir.

Saçların erken beyazlaşmasının şu anda bilinen net tedavisi yoktur, ancak yaşam tarzı değişiklikleriyle birlikte beyazlamayı yavaşlatabilir veya önleyebilirsiniz. Gri saçları boyamadan da kurtulmak mümkündür. Gri saçları nasıl önleyeceğinizi ve saçlarınızı orijinal rengine nasıl döndürebileceğinizi şöyle aktarılıyor;

Saç boyatmayı unutturacak formül! Beyaz saçları bile doğal rengine çeviriyor

PANCAR SUYU

Pancar suyu gri saçların önlenmesinde etkilidir. Pancar suyu nun saç kökelrini beslediği ve saç dökülmesini önlediği söylenir. Pancar suyunu 15 gün düzenli olarak saçınıza uygulamak, beyaz saçlardan kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Biraz pancar kaynatın ve suyun soğumasını bekleyin. Saçınıza uygulayın, 1 saat kadar bekletin. Suyla durulayın. Pancar suyu saça kırmızımsı-mor bir renk verebilir.

KINA

Kına, gri saçları gidermenin en doğal yollarından birisidir. Saçınıza kına uygulamak aynı zamanda saçınızın beslenmesine ve güçlenmesine de yardımcı olmaktadır.

Bir macun yapmak için kına tozuyla sıcak suyu karıştırın. Saçınıza uygulayın. Daha sonra 1 saat kadar bekleyin. Suyla durulayın. Kına saç renginizi kırmızımsı-turuncu renge dönüştürebilir.

RAVENT OTU

Rhubarbadıyla da bilinen bu ot, bazı bölgelerde ağ muzu, ravend-i hindi, ravendiyye, ışgın, rheum, rhubarbe isimleriyle de tanınmaktadır.

Ravent kökünü suda kaynatın, daha sonra da oğumaya bırakın. Saçınıza uyguladıktan sonra 1 saat kadar bekletin. Suyla durulayın. Ravent saça kırmızımsı ya da kahverengi renk verebilir.

Saç boyatmayı unutturacak formül! Beyaz saçları bile doğal rengine çeviriyor

PAPATYA

Papatya saça parlaklık kazandırmak için kullanılmaktadır. Papatya çayını demleyin ve soğutun. Saçınıza uygulayın, yaklaşık 1 saat kadar bekleyin. Suyla durulayın. Papatya saça parlak sarı bir renk verebilir.

CEVİZ

Ceviz saç köklerini besler ve sağlıklı saç büyümesine yardımcı olur. Ceviz gri saçları koyu bir renge dönüştürebilir.

Siyah cevizin kabuklarını kırıp suda haşlayın. Soğumasını bekledikten sonra saçınıza uygulayın ve 1 saat kadar bekleyin. suyla yıkayın. Siyah ceviz saç renginizi koyu kahverengi renge dönüştürebilir.